Æbletrifli med ingefær, vaniljeskyrcreme og sprød topping – Ernæringsforbedret

Nem dessert - Foto by Samantha Fotheringham

Denne udgave af æbletrifli er en flot, lækker og sund dessert, som du kan spise med god samvittighed! Desserten smager uforglemmeligt dejligt og har en lækker kombination af noget sprødt, knasende og cremet. Min udgave af æbletrifli er ernæringsforbedret ved, at jeg har anvendt sødemiddel i stedet for sukker. Æbletriflien er derudover rig på protein fra skyr, spækket med K-vitamin og C-vitamin fra æblerne og fyldt med sundt fedt og gode fiber fra havregryn og mandler.

Æbletrifli - Foto by Samantha Fotheringham

Æbletrifli opskrift - Foto by Samantha Fotheringham

Æbletrifli opskrift

Tid: 1 time

Person: 6

Ingredienser:

  • 7-8 æbler
  • 1 dl vand
  • ½ tsk. Perfekt sød, søde erstatning (kan undlades)
  • 1 tsk. fintrevet frisk ingefær
  • 50 g havregryn
  • 50 g hakkede mandler
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 400 g skyr

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem sammen med vand og ingefær i en gryde og kog dem møre i ca. 8 min. Lad kompotten køle af og smag til med perfekt sød.

Rist havregryn og hakkede mandler på en tør pande ved jævn varme. Tag panden fra varmen og tilsæt honningen. Lad blandingen køle af på bagepapir.

Bland skyr med vaniljesukker og evt. lidt perfekt sød.

Anret æbletriflien i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst vaniljeskyrcremen og drys til sidst den sprøde topping henover.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 93
  • Protein: 4,9g
  • Kulhydrat:12,5
  • Fedt: 2g
  • Heraf mættede fedt: 0,2g

Energifordeling pr. 100g

Æbletrifli ernæringsfordeling