Æggekage

Æggekage-på-pande---Foto-Samantha-Fotheringham

Jeg har altid æg i huset, for hvis jeg ikke har fået handlet ind, så er der altid til en æggemad eller en lun æggekage. Hvis jeg skulle strande på en øde ø, så var æg en af de madvare, som jeg helt sikkert ville tage med mig. Æg indeholder nemlig alle de næringsstoffer som er livsnødvendige for os, med undtagelse af C-vitamin. Æg er især en god kilde til protein, jod, selen og D-vitamin.

Æggekage er nemt, hurtigt og billigt mad og perfekt til brunch, en lun frokostret eller som en gang hurtig aftensmad. Brug evt. de grønsager du har i køleskabet som fyld eller brug æggekagen til at strække resterne fra i går. Grøntsagerne i opskriften er kun vejledende, så hvis du foretrækker nogle andre, så kan du sagtens skifte dem ud. Æggekagen har en dejlig krydret smag med en fast og blød konsistens. Spis æggekagen sammen med rugbrød eller en frisk salat.

Æggekage- Foto Samantha Fotheringham

Æggekage opskrift- Foto Samantha Fotheringham

Æggekage opskrift

Person: 4

Tid: 45 min.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 60g serrano skinke
  • 1 løg
  • 1 dl. skummetmælk
  • 2 tomater
  • ½ courgette
  • 30g revet parmesan
  • 2 tsk. Maizena
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning

Pynt og tilbehør:

  • Purløg eller persille
  • rugbrød

Fremgangsmåde:

Steg serrano skinke sprødt på en pande. Sæt derefter serrano skinken til side til senere.

Skær tomat, courgette og løg i skiver.

Svits løgende i lidt olie på panden, når løgne er blanke hældes de over på en tallerken.

Svits nu courgette skiverne på panden. Giv hver side 1-2 minutter.

Pisk æg med maizena, kom mælk, parmesan, salt og peber i.

Hæld æggemassen på panden og fordel courgette skiverne og løg derpå. Lav evt. et mønster ud af skiverne.

Når æggemassen er stivnet, kommes skiver af tomat og serrano skinke på æggekagen.

Drys til sidst med hakket persille eller purløg.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 114
  • protein: 7,5g
  • kulhydrat: 7,8
  • fedt: 3,4g

Energifordeling pr. 100g

Æggekage