Appelsinkage med mandelmel

appelsinkage foto og foodstyling Samantha Fotheringham

Denne appelsinkage med mandler er meget nem at lave, men kræver dog lidt tålmodighed da tilberedningstiden er lang, men til gengæld lover jeg dig at appelsinkagen er hele ventetiden værd. Kagen har en smuk gylden farve og har en skøn sødme fra appelsinerne samt en let krydret kardemomme smag. Kagen er er uden mel og er derfor 100% glutenfri. Kagen er rig på sundt fedt, protein, E-vitamin og C-vitamin. Jeg har sødet kagen med sukrin, som er et erstatningssødemiddel i stedet for at bruge almindelig sukker og dermed er der ikke tilsat sukker i kagen. Spis kagen som en sund dessert og server den med frisk appelsin, skyr eller lidt fedtfattig vaniljeis. Jeg har pyntet kagen med lidt revet appelsinskal, hakket mandler og mynteblande.

Opskrift på appelsinkage

Person: 6

Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • 1 -2 økologisk appelsiner (ca. 300g)
  • 100 g mandler
  • 3 æg, str. L
  • 35 g sukrin.
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Vask appelsinerne

Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog.

Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Kog appelsinerne i ca. 1,5 timer til de er helt møre.

Lav i mellemtiden mandelmelet ved at blende 100g mandler.

Når appelsinerne er møre hælder du vandet fra og lader dem køle af.

Forvarm ovnen på 190°.

Halver appelsinerne og fjern kernerne. Skær appelsinerne i grove stykker.

Purer derefter appelsinerne i en blender.

Bland mandelmelet med appelsinpurren, sukrin, kardemomme, bagepulver og æg.

Rør det hele godt sammen og Kom det i en springform (22 cm i diameter) eller en firkantet form (21 x 21 cm). Beklæd formen med bagepapir.

Bag kagen ca. 45 minutter midt i ovnen.

Lad appelsinkagen køle af før du tager den ud af formen. Server den med frisk appelsin og lidt skyr.

appelsinkage-til-blog-600

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 167
  • Protein: 8g
  • Kulhydrat: 8,8g
  • Fedt: 10,7g
  • Heraf mættet fedt: 1,4g

Energifordeling pr. 100g

Appelsinkage med mandler til blog