Appelsinkage med mandelmel
Denne appelsinkage med mandler er meget nem at lave, men kræver dog lidt tålmodighed da tilberedningstiden er lang, men til gengæld lover jeg dig at appelsinkagen er hele ventetiden værd. Kagen har en smuk gylden farve og har en skøn sødme fra appelsinerne samt en let krydret kardemomme smag. Kagen er er uden mel og er derfor 100% glutenfri. Kagen er rig på sundt fedt, protein, E-vitamin og C-vitamin. Jeg har sødet kagen med sukrin, som er et erstatningssødemiddel i stedet for at bruge almindelig sukker og dermed er der ikke tilsat sukker i kagen. Spis kagen som en sund dessert og server den med frisk appelsin, skyr eller lidt fedtfattig vaniljeis. Jeg har pyntet kagen med lidt revet appelsinskal, hakket mandler og mynteblande.
Opskrift på appelsinkage
Person: 6
Tid: 2 timer
Ingredienser:
- 1 -2 økologisk appelsiner (ca. 300g)
- 100 g mandler
- 3 æg, str. L
- 35 g sukrin.
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
Fremgangsmåde:
Vask appelsinerne
Læg de vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og bring det i kog.
Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Kog appelsinerne i ca. 1,5 timer til de er helt møre.
Lav i mellemtiden mandelmelet ved at blende 100g mandler.
Når appelsinerne er møre hælder du vandet fra og lader dem køle af.
Forvarm ovnen på 190°.
Halver appelsinerne og fjern kernerne. Skær appelsinerne i grove stykker.
Purer derefter appelsinerne i en blender.
Bland mandelmelet med appelsinpurren, sukrin, kardemomme, bagepulver og æg.
Rør det hele godt sammen og Kom det i en springform (22 cm i diameter) eller en firkantet form (21 x 21 cm). Beklæd formen med bagepapir.
Bag kagen ca. 45 minutter midt i ovnen.
Lad appelsinkagen køle af før du tager den ud af formen. Server den med frisk appelsin og lidt skyr.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 167
- Protein: 8g
- Kulhydrat: 8,8g
- Fedt: 10,7g
- Heraf mættet fedt: 1,4g
mar 29, 2014 @ 14:59:36
Det ser mega lækkert ud 🙂 Skal man godt nok koge en appelsin med skræl på?
mar 29, 2014 @ 15:40:26
Hej
jeg har lige lavet Appelsinkagen med mandelmel, jeg vil lige høre dig om en ting 🙂
er kagen meget svampet? jeg kan ikke helt finde ud af om det er rigtigt, at den skal være så svampet 🙂 Kagen er ikke hævet noget videre, skal den heller ikke det?
Kunne godt forestille mig, at den er rigtig god til Is, jeg har lavet lidt om på opskriften, i stedet for Sukrin har jeg blendet dadler og kommet i, og det er fint i forhold til sødmen 🙂
Venlig hilsen
Marianne
mar 31, 2014 @ 22:08:32
Hej Marianne
Rigtig god ide med at få sødmen fra dadler. Jeg kunne godt forstille mig at dadler gør kagen mere fugtig. kagen er lidt blød og svampet 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha
apr 26, 2014 @ 02:25:32
Hej
Du skriver at man skal Purer appelsinerne i en blender.
Skal det forgå med eller uden skræl.
Tror det er en super lækker kage.
Kan man evt. Fryse den ned til en anden gang.
apr 26, 2014 @ 10:38:36
Hej Rasmus
Det er med skræl du skal blende dine appelsiner. Jeg ved godt det lyder lidt underligt og flere har stillet det samme spørgsmål som dig. Men bare rolig, det smager rigtigt godt. Jeg har ikke selv prøvet at fryse kagen, men jeg kunne ikke forstille mig andet end at kagen godt kan fryses ned 🙂
Rigtig god fornøjelse med opskriften
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham 🙂