Appelsinsuppe – En sund dessert
Denne smukke solgule appelsinsuppe er en lækker og nem dessert som ikke kræver det store arbejde i køkkenet. Mange af jer forbinder nok kanel og nelliker med jul, men vær ikke bange for at putte det i en sommerdessert også. Appelsinsuppen kan både spises varm og kold og velegner sig derfor både til sommer og vinter. Suppen kan også drikkes, og er en fin erstatning til kaffe, te i de kolde måneder. Det tager små 20 minutter at tilberede suppen og så har du sund og velsmagende dessert som du kan spise med god samvittighed. Suppen har den dejligeste smag af appelsin med en let krydret smag af kanel, vanilje og nelliker. Dertil er konsistensen på suppen både cremet og fyldig. Appelsinsuppen er kaloriefattig og indeholder blandt andet vitaminerne E og C samt mineralerne kalium og magnesium. Jeg har pyntet appelsinsuppen med kugler af pisket æggehvide og lidt frisk mynte.
Appelsinsuppe opskrift
Tid: 20 min.
Person: 2 store eller 4 lille portioner.
Ingredienser
- Saften fra 5 store appelsiner (ca. 5 dl. Appelsinsaft)
- 2 tsk. Maizena
- Kornene fra en vaniljestang
- 1 lille kanelstang
- 4 hele nelliker
- 1 æggehvide
- 1 Knps. salt
- Evt. 2 tsk. Perfekt sød eller andet sødemiddel.
- Frisk mynte
Fremgangsmåde
Tag 10 spsk. fra appelsinsaften og rør det med 2 tsk. maizena.
Find en gryde frem. Maizenablandingen sammen med resten af appelsinsaften, kornene fra en vaniljestang, 1 lille kanelstang og 4 nelliker. Put også gerne resten af kanelstangen i gyden.
Bring grydens indhold i kog under omrøring. Lad det koge i 1 minut og stil det så til side med låg på.
Si kanelstangen, vaniljestangen og nellikerne fra.
Hæld indholdet tilbage i gryden og lad suppen trække under låg ved svag varme i 10 minutter. Suppen må ikke være i kog, og låget skal blive på gryden.
Smag evt. appelsinsuppen til med perfekt sød.
Pisk 1 æggehvide stiv, bland derefter salt og 1 tsk. perfekt sød i æggehviden.
Hæld den varme suppe over i skålene hvis den skal servers varm eller vent på suppen er afkølet.
Lav små æggehvidekugler med 2 teskeer, og sæt dem på den varme suppe.
Slut af med at pynte med lidt mynte.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 43
- Protein: 1,1g
- Kulhydrat: 9,6g
- Fedt: 0,2
maj 08, 2014 @ 17:28:59
Hej Samantha
Jeg har lavet suppen i dag og jeg vil bare rose dig for denne lækre opskrift. Min egen fantasi havde aldrig kommet på sådan en dejlig suppe. smagen er helt utrolig og jeg bliver hurtigt tilfredstillet af suppens sødme.
Tak for endnu en fantastisk opskrift 🙂
Venlig Hilsen Susanne Hansen
maj 08, 2014 @ 18:28:22
Hej Susanne
Tak for din søde besked, det glæder mig du har haft så stor succes med at tilberede appelsinsuppen 🙂
Tak fordi du følger med herinde 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
maj 25, 2014 @ 13:57:53
Hej Samantha
TUSINDE TAK for denne opskrift!
mums hvor er den lækker, helt klart et super alternativ til usunde dessert. Den opskrift bliver gemt!
mvh Emma
maj 25, 2014 @ 16:33:54
Hej Emma
1000 tak for din søde kommentar. Det glæder mig at appelsin suppen blev en succes 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham