Appelsinsuppe – En sund dessert

Appelsinsuppe-Foto Samantha Fotheringham

Denne smukke solgule appelsinsuppe er en lækker og nem dessert som ikke kræver det store arbejde i køkkenet. Mange af jer forbinder nok kanel og nelliker med jul, men vær ikke bange for at putte det i en sommerdessert også. Appelsinsuppen kan både spises varm og kold og velegner sig derfor både til sommer og vinter. Suppen kan også drikkes, og er en fin erstatning til kaffe, te i de kolde måneder. Det tager små 20 minutter at tilberede suppen og så har du sund og velsmagende dessert som du kan spise med god samvittighed. Suppen har den dejligeste smag af appelsin med en let krydret smag af kanel, vanilje og nelliker. Dertil er konsistensen på suppen både cremet og fyldig. Appelsinsuppen er kaloriefattig og indeholder blandt andet vitaminerne E og C samt mineralerne kalium og magnesium. Jeg har pyntet appelsinsuppen med kugler af pisket æggehvide og lidt frisk mynte.

Sund dessert - Foto Samantha Fotheringham

Nemme desserter- Foto Samantha Fotheringham

Appelsinsuppe opskrift

Tid: 20 min.

Person: 2 store eller 4 lille portioner.

Ingredienser

  • Saften fra 5 store appelsiner (ca. 5 dl. Appelsinsaft)
  • 2 tsk. Maizena
  • Kornene fra en vaniljestang
  • 1 lille kanelstang
  • 4 hele nelliker
  • 1 æggehvide
  • 1 Knps. salt
  • Evt. 2 tsk. Perfekt sød eller andet sødemiddel.
  • Frisk mynte

Fremgangsmåde

Tag 10 spsk. fra appelsinsaften og rør det med 2 tsk. maizena.

Find en gryde frem. Maizenablandingen sammen med resten af appelsinsaften, kornene fra en vaniljestang, 1 lille kanelstang og 4 nelliker. Put også gerne resten af kanelstangen i gyden.

Bring grydens indhold i kog under omrøring. Lad det koge i 1 minut og stil det så til side med låg på.

Si kanelstangen, vaniljestangen og nellikerne fra.

Hæld indholdet tilbage i gryden og lad suppen trække under låg ved svag varme i 10 minutter. Suppen må ikke være i kog, og låget skal blive på gryden.

Smag evt. appelsinsuppen til med perfekt sød.

Pisk 1 æggehvide stiv, bland derefter salt og 1 tsk. perfekt sød i æggehviden.

Hæld den varme suppe over i skålene hvis den skal servers varm eller vent på suppen er afkølet.

Lav små æggehvidekugler med 2 teskeer, og sæt dem på den varme suppe.

Slut af med at pynte med lidt mynte.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 43
  • Protein: 1,1g
  • Kulhydrat: 9,6g
  • Fedt: 0,2

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling Appelsinsuppe