Blåbærpandekager

Blåbærpandekager- Foto Samantha Fotheringham

Helsebixen.dk har spurgt om jeg kunne tænke mig, at anmelde og prøve tre af deres populære produkter. Derfor vil dette indlæg være en anmeldelse af produkterne Sukrin, Mandelmel og FiberSirup Gold samt en opskrift på blåbærpandekager, hvor jeg har anvendt de tre ingredienser.

Blåbærpandekagerne er både glutenfri og uden tilsat sukker. Hertil er pandekagerne rig på protein, som skyldes de mange æg i dejen og at der er anvendt mandelmel frem for almindelig hvedemel. Pandekagerne har en dejlig smag, en flot gylden farve og en perfekt fluffy midte. Servér blåbærpandekagerne til dessert for dine sundhedsbeviste gæster eller spis pandekagerne som et sundt morgenmåltid.

Blåbærpandekager opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Pandekager - Foto Samantha Fotheringham

Sukrin, Mandelmel og FiberSirup Gold

Nedenstående afsnit er en beskrivelse og anmeldelse af de tre produkter fra Funktionelmad.

Sukrin:

Sukrin er meget hurtigt blevet et populært produkt i Danmark, da det kan søde i madlavningen uden at bidrage med kalorier. Dette skyldes at sukrin er lavet på basis af Erythritol, som er et sukkeralkohol, der bruges som sukkererstatning og findes naturligt i frugter og svampe. Sukrin bliver fremstillet ved en gæringsproces, hvor man bruger druesukker som råstof. Når man vender posen om og kigger på næringsindholdet kan det virke underligt, at produktet indeholder 0 kalorier, når der er 100 g kulhydrat i Sukrin. Dette skyldes, at Erythritol ikke bliver forbrændt i kroppen og derfor ikke bidrager med energi, men bliver udskilt gennem nyrerne. Sukrin søder ligesom sukker, men jeg synes godt man kan smage forskel. Sukrin er dog en fin erstaning til sukker og jeg anvender det ofte i mine ernæringsforbedret opskrifter. Sukrin kan med fordel anvendes, hvis du ønsker et vægttab eller gerne vil undgå sukker. Brug Sukrin som strøsukker, i bagværk eller i desserter. Læs mere om Skrin her.

Mandelmel:

Ligesom Sukrin er mandelmel på meget kort tid blevet et elsket produkt. Mandelmel er især populært i fitnessverden, hvor det anvendes til, at lave kulhydrat fattige desserter, kager og brød. Grunden til dette er, at mandelmel primært består af fedt, kostfibre og protein ligesom mandler, men hvor mandler hovedsageligt består af vegetabilsk fedt er mandelmelet fedtreduceret med 80 %. Mandelmel er et godt alternativ, hvis du har glutenallergi og derfor ikke kan indtage kornprodukter. Jeg synes mandelmel et interessant produkt som jeg ser frem til, at lege noget mere med i fremtiden. Læs mere om mandelmel her.

FiberSirup Gold:

FiberSirup er en sirup uden tilsat sukker og rig på fiber. Det lyder jo som et vidunder produkt, men kan man virkelig fremstille sirup som både er velsmagende og uden tilsat sukker? FiberSirup Gold er tilsat maltekstrakt og steviolglykosider, som stammer fra steviaplanten og er derfor et naturligt sødemiddel. Jeg må indrømme, at jeg er ret positiv overrasket over, hvor tæt FiberSirup kommer på den originale sirup smag, dog er der en forventelig smagsforskel. Den originale sirup har en karamelagtig smag, hvilket FiberSirup ligeledes har, men adskiller sig ved, at være mere syrlig og minder mig faktisk lidt om sød lakrids. FiberSirup har sødningsgraden 1:1 og sammen med pandekagerne og de friske blåbær kunne jeg ikke smage den store forskel. Jeg synes at sukkerreduceret sirup ofte har en tynd og vandet konsistens, hvilket ikke er tilfældet med FiberSirup som har en konsistens meget lignende almindelig sirup og er derfor ideel over pandekager, yoghurt, grød og desserter. Kalorieindholdet i FiberSirup er kun det halve af almindelig sirup og er derfor en god løsning, hvis du gerne vil spare kalorier eller undgå almindeligt sukker. Læs mere om FiberSirup Gold her.

Blåbærpandekage opskrift

Stk: 12

Tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 2,5 dl. skummetmælk
  • Korene fra en vaniljestang
  • 2 dl. blåbær (Både friske og frosne kan bruges)
  • 2,5 dl. mandelmel
  • 2 spsk. Sukrin
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • Lidt vegetabilsk fedtstof til stegning.

Tilbehør og pynt:

FiberSirup Gold og friske blåbær.

Fremgangsmåde:

Start med at piske æg, mælk og kornene fra en vanilje stang sammen.

Find en ny skål frem og bland mandelmel med sukrin, bagepulver og salt.

Tilsæt lidt af melblandingen til skålen med væsken og pisk godt i dejen. Melet tilsættes efterfølgende lidt af gangen og der piskes til der ikke er flere klumper.

Tilsæt blåbær og rør forsigtigt i dejen.

Bag pandekagerne på en middel varm pande. Du skal bruge ca. en stor spsk. dej til hver pandekage. Giv pandekagerne 2-3 minutter på hver side.

Servér pandekagerne med FiberSirup og friske bær.

Næringsindhold pr. 100 g.

En pandekage indeholder ca. 20 kalorier.

  • Kalorier: 119
  • Kulhydrat: 8,5 g
  • Protein: 11,3 g
  • Fedt: 5,5g