Blogger event ved Karolines Køkken – Fokus på hytteost
Da jeg for en måned siden modtog en personlig invitation fra Karolines Køkken om at deltage i et blogger event den 26 september i deres store køkken ude ved Arla, var jeg meget beæret og der gik ikke mange minutter før jeg havde takket ja til invitationen.
Det har været en oplevelse over alt forventning. Det var en aften i hverdagsmadens tegn, hvor vi på en innovativ måde forsøgte at inspirere hinanden i køkkenet. Vi havde især fokus på, hvordan vi kunne bruge hytteost som en sund del af et måltid.
Karolines køkken havde sammensat en fantastisk aften og det var en rigtig sjov og lærerig oplevelse at arbejde sammen med andre madbloggere i Karolines Køkken. Det er en oplevelse jeg er rigtig glad for og ikke mindst den lækre goodiebag jeg fik med hjem, som naturligvis var spækket med forskellige af Karolines Køkkens gode produkter.
Hytteost – rig på protein
Jeg har altid været fortaler og storforbruger af hytteost. Hytteost er blevet super populært i Danmark, fordi det er en god erstatning til den almindelige fede ost, men faktisk har hytteost været kendt i flere årtier. Her var det især de amerikanske nybyggere som lavede hytteost i deres små hytter, hvor navnet hytteost også stammer fra. I Danmark har vi siden 1963 kunne købe hytteost, men det er først indenfor de seneste år vi for alvor er begyndt at spise det, hvorfor salget også er steget med næsten 25 %. Dette skyldes især at hytteost er rig på protein og samtidigt meget fedtfattigt. Med ernæringsmæssige briller indeholder 100g hytteost ca. 13 gram protein og er derfor en god kilde til protein som giver en god mæthedsfornemmelse.
Hytteost i madlavningen
Hytteost er fantastisk til madlavning, da den har en dejlig mild og syrlig flødesmag. Hytteost kan både bruges i kolde og varme retter. Brug det f.eks. i tærter, i din bagekartoffel i stedet for smør, i pasta retter, i æggekage eller i lasagne i stedet for bechamelsauce. Du kan også bruge det i salater eller i desserter som for eksempel cheesecake.
Hytteostsnack på farten
Vidste du at Arla Karolines Køkken har to lækre hytteostsnacks, som er nemme at have med på farten? Første gang jeg skulle smage det var jeg ret skeptisk over for kombinationen, men jeg synes faktisk at både hytteost med hasselnødder, blåbær og tranebær og hytteost med cashewnødder, ananas, appelsin og papaya smager rigtigt godt. De to varianter indeholder omkring 200 kalorier og ca. 15 gram protein, som er PERFEKT til et mellemmåltid!
okt 02, 2013 @ 13:11:09
Lyder som en rigtigt hyggelig aften hos Karolines k�¸kken. Som altid inspirerer du med dine gode opskrifter og sunde snacks p�¥ din hjemmeside. Dejligt at se gode kostr�¥d og alternative sunde opskrifter og andet mundgodt. Forts�¦t med det gode arbejde med din blog og resultaterne vil f�¸lge med.
okt 05, 2013 @ 09:44:10
Hej Morten
Mange Tak for de pæne ord.
Bloggen betyder meget for mig og jeg glæder mig kun over der er så mange som har lyst til at følge med.
/Samantha
okt 04, 2013 @ 14:44:52
Hej Samantha. Tak for din kommentar på min blog. Den varmede 🙂 Jeg blev selvfølgelig nysgerrig og har været forbi din blog, og kan kun sende rosen tilbage. Du skal have kredit for dit stilrene udtryk. Sjovt at du laver et indlæg om Karolines Køkken. Jeg har lige været sammen med lederen af Karolines Køkken, Tove Færch, i anden sammenhæng, og hun har helt sikkert sørget for en super aften til jer. Fortsæt det gode arbejde. Jeg glæder mig til at følge din blog.
okt 05, 2013 @ 09:49:46
Hej Martin
Det var så lidt og tak for de søde ord. 🙂 Det er altid dejligt at se på andre madblogs, som har en passion for madlavning. Jeg kan se du også har været til et bloggerevent til foodfestival. Det var sikkert en lige så fed oplevelse. Ja Tove Færch var meget inspirrende at møde og jeg lærte et par gode tips af hende. Blandt andet at smide nødder og kerner i fyseren så de ikke blive harske og så er de ekstra sprøde når man skal bruge dem. 🙂 Jeg havde lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg kunne følge dig, men jeg har like dig inde på facebook tror jeg.
De bedste hilsener Samantha
okt 05, 2013 @ 11:12:21
Sikke fine billeder af dig – waouw! 🙂 Den der snack hytteost var ny for mig, men jeg synes den smager fantastisk.
Dejligt med lidt hytteost – historie , sikke et fint univers du har her!
kh mille
okt 05, 2013 @ 14:48:42
Hej Mille
Mange tak for de søde ord. Jeg synes det er en lidt sjov og hyggelig histore om hytteost. 🙂 Det er en super godt hytteost snack! jeg er vilde med dem! Det er også en rigtig fin blog du har. Jeg er blevet en TRUE følger:)
/Samantha