Blomkålssuppe

Blomkålsuppe-opskrift-foto-by-Samantha-fotheringham

På bloggen finder du et stort udvalg af supper, som kan hjælper til en sund livsstil og et effektivt vægttab. Blomkålssuppe er nem og billig at tilberede. På små 30 minutter kan du bikse en lækker suppe sammen, som både er sund og velsmagende. Suppen er tilberedt som en forret, men du kan selvfølgelig også spise suppen som en hovedret. Hvis du ønsker at spise blomkålssuppen, som en hovedret skal du gange alle mængderne på ingredienslisten med 4. Det vil sige 800g blomkålsbuketter i stedet for 200g osv. Suppen har en dejlig cremet konsistens med lækre smagskombinationer fra det bitre, salte og søde køkken. Suppen er toppet med kalkun bacon, honningglaseret æbler og frisk persille. Suppen er meget fedtfattig, rig på gode kulhydrater og indeholder blandt andet vitaminerne C,K og B-vitaminet folat. Servér suppen som den er eller spis fuldkornsbrød dertil.

Blomkålsuppe- Foto by Samantha Fotheringham

Blomkålssuppe- Foto by Samantha Fotheringham

Tid: 30 minutter

Person: 4

Ingredienser:

  • 200g blomkålsbuketter.
  • 100g kartoffel.
  • 1 terning grøntsagsbouillon.
  • 0,5 liter vand.
  • 30 g kalkunbacon.
  • 1 dl. fedtfattig madlavningsfløde 4-7 % fedt
  • ¼ æble
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber
  • Lidt olie
  • Lidt frisk persille

Fremgangsmåde:

Vask og skræl dine grøntsager.

Skær blomkål ud i buketter og skær kartoflerne ud i store tern.

Find en gryde frem, hæld grøntsagerne i og dæk dem med vand.

Tilsæt grøntsagsbouillon og kog grøntsagerne i 15 minutter eller til de er møre.

Steg imens kalkunbacon på en pande til det er sprødt.

Læg bacon over på et stykke køkkenrulle og tør panden af.

Hak æble i små tern

Varm panden igen og tilsæt lidt olie.

Steg æblerne i 2 minutter og tilsæt honning. Lad æblerne stege videre i 2-3 minutter. Æblerne skal ikke være helt bløde, men må gerne have lidt bid efter tilberedning.

Kom blomkål og kartoffel over i en blender sammen med kogevandet.

Blend suppen til den har en cremet og jævn konsistens. Hvis du ikke har en blender kan du godt bruge en stavblender.

Hæld suppen over i gryden igen og tilsæt madlavningsfløden. Smag til med salt og peber.

Servér suppen med små stykker af kalkunbacon, glaseret æble og finthakket persille.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 33
  • Protein: 1,4g
  • Kulhydrat: 3,5g
  • Fedt: 1,3g

Energifordeling pr. 100g

Blomkålssuppe