Broccolisuppe med sojaristet solsikkekerner og baconknas

Suppe---Samantha-Fotheringham

I anledningen af at jeg har sagt ja, til at være med i Kikkomans madlavningskonkurrence, vil dette indlæg være 1 ud af 2 indlæg, som er opskrifter jeg har udviklet til dette formål. Konkurrencebetingelserne lød på at, jeg skulle sammensætte 2 retter med soja. Retterne skal være til 4 personer og max. tage 45 minutter, at tilberede. Derfor har jeg valgt at lave en forret og en hovedret. Mit første skud i bøssen er derfor denne smukke, sunde og meget lækre broccolisuppe. Suppen er tilberedt som en forret, men du kan selvfølgelig også spise suppen som en hovedret. Hvis du ønsker at spise broccolisuppen, som en hovedret skal du lave dobbelt så meget suppe, til det samme antal mennesker. Suppen har en dejlig cremet konsistens med lækre smagskombinationer fra det bitre og salte køkken. Suppen er toppet med rå broccoli, lidt syrlig fedtfattig fromage frais, sojaristet solsikkekerner og bacon. Suppen indeholder blandt andet vitaminerne A, E ,K og B-vitaminet folat, og mineralet kalium. Til de sojaristet solsikkekerne har jeg anvendt Kikkomans Less salt og til suppen har jeg brugt Kikimans Wok sauce. Du kan selvfølgelig bare bruge den samme soja til solsikkekernerne og til suppen.

Broccolisuppe - Foto Samantha Fotheringham

Broccoli suppe - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på broccolisuppe med soya ristet solsikkekerner og baconknas

Tid: 25 minutter

Person: 4

Ingredienser:

  • 1 dl. solsikkekerner
  • 1,5 broccoli
  • 1,5 spsk. Soja (Kikkomans Less salt)
  • 3 spsk. Soja.(Kikkomans Wok sauce)
  • ½ dl. fromage frais 0,2%
  • 100g bacon

Fremgangsmåde:

Vask og skræl dine grøntsager

Skær broccoli ud i buketter og smid bunden af broccolien ud. Gem ca. 1 dl. broccoli til pynt.

Find en gryde frem, hæld broccoli i og dæk det med vand.

Kog broccoli i 15 minutter eller til det er mørt.

Steg imens bacon på en pande til det er sprødt.

Læg bacon over på et stykke køkkenrulle og tør panden af.

Varm panden igen og hæld solsikkekernerne derpå.

Når solsikkekernerne er gyldne hældes sojaen på panden. Bland solsikkekerner med soja og lad dem køle af.

Kom broccoli over i en blender sammen med 2 dl. af kogevandet.

Blend suppen til den har en cremet og jævn konsistens.Hvis du ikke har en blender kan du godt bruge en stavblender.

Smag suppen til med ca. 3 spsk. soja.

Server suppen med rå fint hakket broccoli, lidt fromage frais, bacon og sojaristet solsikkekerner.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 91
  • Protein: 6,3g
  • Kulhydrat: 3,6g
  • Fedt: 5,4g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling broccolisuppe