Chili krydrede italienske kødboller

italienske kødboller - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Chili krydrede italienske kødboller er nemme at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet. Sovsen er meget kaloriefattig og kødbollerne er tilberedt med oksekød på 3-7 % fedt. Når du vælger fedtfattigt kød vil du spare kalorier og opnår en bedre fedtsammensætning i retten. Spis kødbollerne som et sundt aftensmåltid eller tag resterne med i madpakken. kombinationen af de stærke og velkrydret kødboller, den hjemmelavede tomatsovs, feta og friske basilikum er meget harmonisk. Spis kødbollerne med fuldkornsspaghetti eller grov brød.

kødboller i tomatsovs - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Sunde Kødboller - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Opskrift på chili krydrede italienske kødboller

Person: 3-4

Tid: 45 minutter

Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 æg
  • 1 dåse hakket tomat (med hvidløg)
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 hakket rødløg
  • 1 spsk. rød pesto
  • 1 spsk. chilipulver
  • 1 spsk. paprika
  • Salt og peber efter smag
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne sammen til en fars

Form kødbollerne med en ske

Steg kødbollerne i lidt olie på en pande

Hæld de hakkede tomater henover og lad sovsen blive tyk.

Smag til med salt, peber, chili og paprika

Serverer kødbollerne med fuldkornsspaghetti, frisk hakket tomat, basilikum og feta.

Næringsindhold pr. 100 g

  • Kalorier: 107
  • Protein: 11 g
  • Kulhydrat: 3 g
  • Kostfibre: 1 g
  • Fedt: 5 g

Energifordeling pr. 100g