Chokoladekage med dadel, banan og kokos

Chokoladekage-Foto Samantha Fotheringham

Denne chokoladekage med dadel, banan og kokos som er lavet med mandelmel er rigtig lækker. Smid alle ingredienserne i en blender og bag kagen i ovnen i små 45 minutter og wupti så er der sund hjemmebagt kage til eftermiddagskaffen. Chokoladekagen har en flot brun farve med en skøn sødme fra dadlerne og bananerne. Kagen er helt uden tilsat sukker og endda også glutenfri, da der ikke er brugt mel i kagen men i stedet tilberedt med mandler og kokosmel. Kagen har en snert af kanel og en mild smag af vanilje der klæder kagen rigtigt godt. Chokoladekagen er især rig på umættet fedt, protein, E-vitamin og D-vitamin. Spis evt. kagen som en sund dessert og server den med lidt fedtfattig vaniljeis eller skyr. kagen på billederne er lavet på en halv opskrift og pyntet med frisk mynte, sukrin melis, kakao og blåbær.

Sund kage - Foto Samantha Fotheringham

Chokoladekage opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på chokoladekage med dadel, banan og kokos

Person: 8- 10

Tid: 50 minutter

Ingredienser:

  • 350g stenfri dadler
  • 100g kokosmel
  • 2 bananer
  • 1 tsk. kanel
  • 6 æg
  • 200 gram mandler
  • Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
  • 5 spsk. Vegetabilsk fedtstof
  • 6 spsk. Kakaopulver

Fremgangsmåde:

Blend først mandlerne til mandelmel i en blender eller i en foodprocessor. Tilføj derefter de øvrige ingredienser.

Lad din blender køre indtil alle ingredienserne har samlet sig til en jævn masse. Det kan være nødvendigt at skrabe kanterne et par gange undervej.

Kom dejen over i en i springform (22 cm i diameter) eller en firkantet form (21 x 21 cm). Beklæd formen med bagepapir.

Bag kagen ca. 45 minutter midt i ovnen ved 175 grader.

Lad kagen køle af før du tager den ud af formen.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 238
  • Protein: 9g
  • Kulhydrat: 32g
  • Fedt: 8g

Energifordeling pr. 100g

Chokoladekage energifordeling