Chokolademousse – ernæringsforbedret

nem chokolademousse-Foto Samantha Fotheringham

Ved at bytte lidt ud på ingredienserne, har jeg lavet en sund og ernæringsforbedret udgave af chokolademousse. Den har en dejlig smag af chokolade med en cremet og blød konsistens. Jeg har valgt at pynte den med revet mørk chokolade og friske blåbær, som giver et lækkert modspil til den bløde mousse. Du kan spise chokolademoussen som den er eller servere den med fedtfattig vaniljeis. Chokolademoussen har jeg ernæringsforbedret ved at bruge sødemiddel i stedet for sukker, chokolade med 70 % kakao og æg. Æg indeholder mange ernæringsmæssige fordele. Faktisk indeholder æg alle de næringsstoffer som er livsnødvendige for os, med undtagelse af C-vitamin. Æg er især en god kilde til protein, jod, selen og D-vitamin. Derudover er chokolade med min. 70 % kakao, æg og mandler rige på antioxidanter som er kroppens små superhelte på grund af deres gode egenskaber.

Chokolademousse - Foto Samantha Fotheringham

chokolademousse opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Hvad er antioxidanter

Antioxidanter hjælper kroppen med at bekæmpe frie radikaler. Hvis antioxidanter er kroppens superhelte, kan du se på de frie radikaler som kroppens skurke. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere. De dannes af røg fra cigaretter, stress, fed mad og hård fysisk træning. I forhold til chokolademoussen er mandler og æg rige på E-vitaminet alfa-tokoferol, som har en stor betydning for vores nervesystem. Mørk chokolade med min. 70 % kakao er rig på catechiner, som er nogle af de antioxidanter der er nemmest for os at optage. Catechiner har en antiinflammatorisk virkning og hjælper mod hjertesygdomme.

Opskrift på Chokolademousse

Person: 4

Tid: ca. 1 time og 30 minutter

Ingredienser:

  • 140 g chokolade med min. 70% kakao
  • 6 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 2 tsk. perfekt sød, sødemiddel.

Fremgangsmåde:

Smelt 130gafchokoladen over et vandbad og gem resten til pynt.

Pisk æggehviderne stive og bland det med perfekt sød.

Bland æggeblommer med chokolade, når chokoladen er lunken.

Vend forsigtigt æggehviderne i chokolademassen med en dejskraber.

Hæld chokolademoussen i portionsglas eller i en skål.

Lad chokolademoussen stivne i køleskabet i 1 time.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 260
  • Protein: 8,8g
  • Kulhydrat: 19,7g
  • Fedt: 16,3g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling Chokolademousse Samantha Fotheringham