Coleslaw med fedtfattig dressing
Den gamle opskrift på coleslaw er blevet en populær trend efter at pulled pork næsten er blevet en national ret i Danmark. Jeg har nu altid været rigtigt glad for coleslaw. Min familie har en stor kærlighed for amerikansk mad, så coleslaw har været en vant kending på spisebordet i min familie. Forleden lavede jeg denne coleslaw salat som jeg må sige er en af de nemmeste salater jeg kender men også en af de bedste! Coleslawen har en rigtig god balance mellem noget sprødt, sødt, surt og cremet.
Hvordan ernæringsforbedret?
Min udgave af coleslaw har jeg ernæringsforbedret ved, at anvende skyr i stedet for cremefraiche i dressingen. Salater indeholder ofte mange kulhydrater og ikke særlig meget protein. Ved at bruge skyr bliver fedtindholdet af det dårlige fedt mindre og protein indholdet større i salaten. Der er stadig lidt fedt i dressingen, men det er sundt vegetabilsk fedt fra mayonnaise, som er vigtigt at have i dressingen for at du kan optage de fedtopløselige vitaminer, som blandt andet gulerødder indeholder. Hvidkål og gulerødder er begge grove grøntsager, som betyder at de indeholder kostfibre. Kostfibre er gode for fordøjelsen og giver en lang mæthedsfornemmelse, hvilket er en fordel, hvis du gerne vil tabe dig. Til sidst er salaten rig på A-vitamin, C-vitamin og mineralet kalium.
Opskrift på coleslaw
Person: 4
Tid: 20 minutter
Ingredienser:
- 250g skyr
- 1 spsk. mayonnaise
- 1½ tsk. dijonsennep
- 1½ tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- peber
- 250g gulerødder
- 250 g hvidkål
- Evt. frisk persille til pynt
Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne
Riv gulerødderne groft på et rivejern og snit hvidkålen i tynde strimler.
Lav dressingen ved at blande skyr sammen med mayonnaise, dijonsennep, citronsaft, sukker, salt og peber.
Vend forsigtigt gulerødder og hvidkål i dressingen og stil coleslawen i køleskabet i mindst ½ time inden servering.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 63
- Protein: 4,6g
- Kulhydrat:5,7
- Fedt:2g
- Heraf mættet fedt: 0,2g
jul 27, 2014 @ 12:26:15
Fik denne lækre opskrift på coleslaw sammen med samantha´s krydrede oksekødsspyd. det var super godt og kan varmt anbefaldes 🙂
jul 28, 2014 @ 17:57:39
Hej Susanne
Det glæder mig du har haft så meget succes med mine opskrifter 🙂 Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
aug 12, 2014 @ 02:34:57
Det var en rigtig god salat 🙂 Jeg forsøger at tabe mig og med dine gode opskifter går det rigtigt godt 🙂
aug 12, 2014 @ 08:48:18
Det lyder rigtigt godt Susanne 🙂 Held og lykke med vægttabet 🙂
aug 01, 2014 @ 17:07:03
Den dressing er sørme lækker. Den vil helt sikkert blive brugt herhjemme til mere end coleslaw 🙂 og lynhurtig at bikse sammen. Tak!
aug 04, 2014 @ 11:10:40
Hej Randi 🙂
Det glæder mig du kunne lide min dressing 🙂 den er nemlig super lækker 🙂 Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 04, 2014 @ 11:25:09
Hej Randi
jeg har lige regnet A-vitamin indholdet ud i hele suppen og det er 9000 RE, hvilket er meget højt. Suppen er til 4 personer og igennemsnit vil man spise 2250 RE. jeg vil derfor ikke anbefalde dig at spise suppen imens du er gravid 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 10, 2014 @ 11:50:30
Hej Samantha,
Tak, for svar. Så vi jeg se frem til suppen om 5-6 måneder 😉
Mvh
Randi
aug 11, 2014 @ 12:19:26
Rigtig god salat 🙂 Får top karakter herfra 🙂
aug 11, 2014 @ 12:33:24
Hej Henrik 🙂
Det glæder mig du kunne lide opskriften 🙂 Dejligt med en god karakter 🙂