Cookies med peanutbutter og mørk chokolade

Cookies opskrift -Foto by Samantha Fotheringham

Disse vidunderlige og lækre cookies med peanutbutter og mørk chokolade smager helt vildt godt. De har en skøn sødme og kombinationen af peanut og mørk chokolade er genial. De er nemme at bage og efter små 15 minutter i ovnen har du sprøde cookies til eftermiddagskaffen. Dejen er gylden, hvilket også giver disse cookies deres karakteristiske brune farve. Jeg har ernæringsforbedret mine cookies ved ikke, at tilsætte sukker, men i stedet har jeg anvendt Sukrin Gold til at søde med. Du kan også bruge almindelige Sukrin. Derudover har jeg brugt flydende vegetabilsk fedtstof i stedet for smør og chokoladen er med min. 70% kakao. Selvom disse cookies er ernæringsforbedret og derfor sundere end almindelige cookies, indeholder de stadig mange kalorier. Peanutbutter, peanuts og vegetabilsk fedtstof er alle kilder til sundt fedt, men selvom fedtsammensætningen er bedre, så indeholder produkterne stadig mange kalorier. 1g fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som 1g protein eller 1g kulhydrater. Det vil sige du kan spise dobbelt så meget protein eller kulhydrater for den samme mængde fedt, hvilket er grunden til folk siger ”fedt feder”, men fedt feder ikke. Det afhænger af, hvor meget du spiser. En cookie vejer ca. 25 gram og indeholder 132 kalorier. Så, hvis du gerne vil tabe dig, skal du ikke spise for mange af disse cookies.Cookies - Foto by Samantha Fotheringham

Cookies med peanutbutter -Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på cookies med peanutbutter og mørk chokolade

Stk: 30

Tid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 glas peanutbutter (340g)
  • 30 g min. 70% chokolade
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 tsk. natron
  • 1 stk. æg
  • 100 g fyldende vegetabilsk fedtstof
  • 1 spsk. mel
  • 50g peanuts ( Peanuts uden salt, hvis du kun kan finde salte peanuts kan du skylle salte væk)
  • Knsp. salt

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 grader

Hak chokoladen groft og kom det hele i en skål.

Bland resten af ingredienserne godt sammen.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir.

Form en kugle af dejen med en spsk. Kom kuglen på en bageplade og pres kuglen så tykkelsen er ca. 1 cm. tyk. Forsæt til der ikke er mere dej. Pas på med at putte for mange kugler på hver bageplade, da de flyder ud.

Bag dine cookies ved 175˚C i ca. 15 min.

Stil derefter dine cookies til afkøling til de er faste og hårde.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 528
  • Protein: 15,5g
  • Kulhydrat: 11g
  • Fedt: 47
  • Heraf mættet fedt: 11

Energifordeling pr. 100g

Cookies opskrift - energifordeling Samantha Fotheringham