Hjemmelavet crispy chokolade

Hjemmelavet chokolade - Foto, foodstyling og opskrift samantha Fotheringham

Efter dagens træning var mit blodsukker lav og jeg trængte til noget ekstra energi. Disse hjemmelavet crispy chokolade stykker er sunde og nemme at håndter. De er fyldt med skønne næringsstoffer og antioxidanter. De er super nemme at tilberede og smager virkelig lækkert!

Vælg chokolade med 70% Kakao

Chokolade har normalt ry for at være usundt og noget man skal passe på.!! Du vil med stor glæde modtage denne nyhed, hvis du er lige så stor en chokolade elsker som mig. Hvis der er noget jeg ikke kan modstå så er det chokolade. Jeg elsker det! Chokolade er sundt, det afhænger blot af kakao indholdet. Hvis du spiser kvalitets chokolade med minimum 70% kakao indeholder det en række gode og nærings rigtige stoffer som er fantastiske for din krop.

Hvorfor er chokolade med 70% fantastisk?

Mørk chokolade indeholder fenoler som er en gruppe af antioxidanter. Chokolade er en fantastisk kilde til antioxidanter, som beskytter kroppen mod sygdom. Ekstra godt her i efteråret, hvor alle løber rundt og er syge. Så spis et stykke mørk chokolade med god samvittighed og boost dit immunforsvar. Antioxidanterne er med til at gøre det skadelige LDL-kolesterol mindre farligt for kroppen. Antioxidanter modvirker oxidation og forebygger, at andre gode kemiske stoffer bliver oxideret og ødelagt. Antioxidanter virker ved at hæmme de frie radikaler i kroppen. Husk dog at mørk chokolade er meget energi tæt, 10g chokolade svare ca. til 60 kalorier. Så du skal ikke spise for store mængder, hvis du gerne vil tabe dig.

Hjemmelavet chokolade opskrift

 

Hjemmelavet chokolade opskrift - Foto, foodstyling og opskrift Samantha fotheringham

Opskrift på hjemmelavet crispy chokolade

15 stk.

Tid: 2 timer og 30 minutter ink. køle tid.

Ingredienser:

  • 200g chokolade med 70% + kakao. ( jeg brugte 100g 72% chokolade med mandel og 100g 70% chokolade med mint)
  • Ca. 25g havregryn
  • Ca.10 g kokos
  • 10g rosin
  • 15g mandel

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen

Hak rosiner og mandler. Når chokoladen er smeltet, blandes alle ingredienser sammen i en skål.

Find en plade frem og put bagepapir på.

Fordel chokolade massen i små portioner som er lidt større end en 5 krone.

Stil dem i køleskabet og lad dem blive faste. Efter 1-2 timer er de klar til at blive spist..

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 521 kalorier
  • Protein: 7g
  • Kulhydrat: 58g
  • Kostfibre: 3g
  • Fedt: 28g
  • Mættet fedt:16g

Energifordeling pr. 100g