Hjemmelavet crispy chokolade
Efter dagens træning var mit blodsukker lav og jeg trængte til noget ekstra energi. Disse hjemmelavet crispy chokolade stykker er sunde og nemme at håndter. De er fyldt med skønne næringsstoffer og antioxidanter. De er super nemme at tilberede og smager virkelig lækkert!
Vælg chokolade med 70% Kakao
Chokolade har normalt ry for at være usundt og noget man skal passe på.!! Du vil med stor glæde modtage denne nyhed, hvis du er lige så stor en chokolade elsker som mig. Hvis der er noget jeg ikke kan modstå så er det chokolade. Jeg elsker det! Chokolade er sundt, det afhænger blot af kakao indholdet. Hvis du spiser kvalitets chokolade med minimum 70% kakao indeholder det en række gode og nærings rigtige stoffer som er fantastiske for din krop.
Hvorfor er chokolade med 70% fantastisk?
Mørk chokolade indeholder fenoler som er en gruppe af antioxidanter. Chokolade er en fantastisk kilde til antioxidanter, som beskytter kroppen mod sygdom. Ekstra godt her i efteråret, hvor alle løber rundt og er syge. Så spis et stykke mørk chokolade med god samvittighed og boost dit immunforsvar. Antioxidanterne er med til at gøre det skadelige LDL-kolesterol mindre farligt for kroppen. Antioxidanter modvirker oxidation og forebygger, at andre gode kemiske stoffer bliver oxideret og ødelagt. Antioxidanter virker ved at hæmme de frie radikaler i kroppen. Husk dog at mørk chokolade er meget energi tæt, 10g chokolade svare ca. til 60 kalorier. Så du skal ikke spise for store mængder, hvis du gerne vil tabe dig.
Opskrift på hjemmelavet crispy chokolade
15 stk.
Tid: 2 timer og 30 minutter ink. køle tid.
Ingredienser:
- 200g chokolade med 70% + kakao. ( jeg brugte 100g 72% chokolade med mandel og 100g 70% chokolade med mint)
- Ca. 25g havregryn
- Ca.10 g kokos
- 10g rosin
- 15g mandel
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen
Hak rosiner og mandler. Når chokoladen er smeltet, blandes alle ingredienser sammen i en skål.
Find en plade frem og put bagepapir på.
Fordel chokolade massen i små portioner som er lidt større end en 5 krone.
Stil dem i køleskabet og lad dem blive faste. Efter 1-2 timer er de klar til at blive spist..
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 521 kalorier
- Protein: 7g
- Kulhydrat: 58g
- Kostfibre: 3g
- Fedt: 28g
- Mættet fedt:16g
mar 29, 2013 @ 21:45:25
Det lyder rigtig lækkert. Det må jeg prøve endda.
Kan godt lide, at du angiver energifordelingen 🙂
jan 11, 2014 @ 15:22:11
Mange tak Martin 🙂 De er super nemme at lave og smager rigtigt dejligt. Der er mange som er glade for næringsinformationen på siden. Det giver et bedre indblik i, hvad der af af næringssoffer i maden.
De bedste hilsner
Samantha
maj 25, 2014 @ 17:59:56
Mums de ser gode ud.. Dem må jeg prøve at lave 🙂 Tak for en lækker opskrift 🙂
jun 06, 2014 @ 22:17:44
Hej Henrik 🙂
Mange tak for den venlige hilsen 🙂 Rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham