Er rødvin sundt eller usundt?


Der er sikkert mange, som skal nyde et glas rødvin her i weekenden. Som mange af jer sikkert har hørt, så står flere sundhedseksperter frem og siger, at et glas rødvin om dagen er sundt. Det er jo herligt, at noget vi nyder så meget kan være sundt! Men hvad er det så ved rødvin, der gør den sund?

Rødvin- Rig på antioxidanter

I selve druens skind er der en række af polyphenol antioxidanter såsom resveratrol og flavonoider, som undersøgelser viser, kan være gavnlige for hjertet og kredsløbet. Antioxidanter fungerer ved at bearbejde de frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere. Frie radikaler dannes i STORE mængder af røg fra cigaretter, stress og fed mad. I denne forbindelse skal du se antioxidanter som kroppens små superhelte, hvor de frie radikaler er de onde banditter.

Alt med måde

Jeg forbinder selv et glas rødvin engang imellem med livskvalitet, men husk at selvom rødvin indeholder nogle gavnlige effekter, så er rødvin stadig alkohol! Kroppen betragter alkohol som et giftstof og din krop går i alarmberedskab når du indtager alkohol. Kroppen har derfor fokus på at bekæmpe alkoholen så hurtigt som muligt, derfor forbrændes alkohol altid som det første i kroppen, og holder forbrændingen tilbage for alle de andre kalorier fra fedt, kulhydrat, kostfibre og protein, der er blevet indtaget i forbindelse med vinen. Derfor skal man ikke se sig blind i de gavnlige effekter af rødvin, da du kan få det samme ved at spise selve druen. Dog mener jeg, at alkohol i begrænsede mængder sagtens kan være en del af en sund livsstil, der skal bare drikkes med omtanke.