Grove pølsehorn

Pølsehorn---Foto-Samantha-Fotheringham

Hvem elsker ik pølsehorn ? det gør jeg i hvert fald! Derfor har jeg lavet disse ernæringsforbedret pølsehorn, som du kan spise med bedre samvittighed. Pølsehornene er ernæringsforbedret ved, at jeg har skiftet en del af hvedemelet ud med grahamsmel og brugt vegetabilsk fedtstof i stedet for smør. Derudover har jeg brugt kyllingpølser i stedet for almindelige partypølser, da der er dobbelt så mange kalorier i partypølser som i kyllingperuølserne. Dertil er der 3 gange mindre mættet fedt i kyllingpølserne og næsten dobbelt så meget protein. Pølsehornene er virkelig gode med en sød duft, gylden overflade og med en blød og luftig krumme. Spis dem som de er eller servér dem sammen med ketchup. Pølsehornene er også gode i madpakken eller til når du er på farten.

Pølsehorn opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Grove pølsehorn- Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på pølsehorn

Tid: 45 minutter

ca. 24 stk.

Ingredienser:

  • 300g hvedemel
  • 200g grahamsmel
  • 75g gær
  • 2 ½ dl. skummetmælk
  • 150g vegetabilsk fedtstof
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. salt.
  • 1 pakke kyllingepølser
  • Evt. et æg til pensling

Fremgangsmåde

Lun mælken i en gryde sammen med fedtstof.

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker.

Hæld mælken over i en skål og tilsæt melet.

Tilsæt salt og ælt dejen til den er glat, blød og ensartet.

Del dejen i 3 lige store dele, og form den til kugler. Lad dem hvile i 2 minutter.

Rul hver dejkugle ud til en cirkel og del cirkelen i 8 trekanter

Læg pølsen på den brede ende af trekanten og rul dejen sammen til et horn.

Lad dem hæve i 20 minutter

Pensel med æg

Bag dem i 10 minutter på den midterste rille i en 250 grader forvarmet ovn (varmluft 230 grader)

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 251
  • Protein: 10g
  • Kulhydrat:26g
  • Fedt: 11g

Energifordeling pr. 100g