Fantastisk chili mayonnaise

chili-mayonnaise---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Chili mayonnaise er en spicy udgave af den almindelige mayonnaise. Den er fortryllende til det meste mad og kan peppe det mest kedelige stykke brød op. Prøv den til kylling, fisk, mexicansk, i din sandwich, til ovnbagte rodfrugter eller som dip til grøntsagsstænger. Chili mayonnaisen er pyntet med frisk chili, limeskal og lidt sort peber.

Mayonnaise – sundt fedt

Hvis du nu sidder og ryster på hovedet af, at jeg som mad og sundheds blogger deler en opskrift på chili mayonnaise, så har jeg fuld forståelse for det. Mayonnaise har nemlig længe været bandlyst på de danske frokostborde, men faktisk er det slet ikke så galt at spise lidt mayonnaise på sin æggemad eller på makrellen. Fedtsammensætningen i mayonnaise består nemlig af sundt fedt. Grunden til at man i mange år har blacklistet mayonnaise er at vi i Danmark har været fanatikere overfor fedt. Årsagen til at man har rådet folk til at spare på fedet er, at 1g fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som 1g kulhydrat eller 1g protein, men husk at der er mange kalorier i mayonnaise, så det er værd at spare lidt på det hvis du gerne vil tabe dig. Du kan evt. vælge en fedtreduceret udgave, på den måde sparer du lidt på kalorierne. I opskriften har jeg brugt mayonnaise som er fedtreduceret.

Chili – Sætter din forbrænding op

Chili indeholder capsaicin, som er det stof, der gør chilier stærke. Capsaicin stimulerer nerverne i huden og på tungen, som normalt reagerer på smerte og varme. Chili menes at have en positiv effekt på forbrændingen.

chilimayonnaise---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

sund-chilimayonnaise---foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift på chili mayonnaise

Ingredienser:

  • 200g fedtreduceret mayonnaise
  • 1 fed hvidløg fint hakket
  • 1 chilipeber fint hakket
  • 3 spsk. tomatketchup
  • Salt, peber, chilipulver

Fremgangsmåde:

Bland mayonnaise, tomatketchup, hvidløg og chili sammen

Smag til med salt, pebr og chilipulver.

Lad mayonnaisen stå og trække i 2 timer før den serveres

Næringsfordeling pr. 100g

  • Kalorier: 391
  • Protein:1g
  • Kulhydrat:10g
  • Fedt:38g

Energifordeling pr. 100g

Chilimayonnaise energifordeling