Fedtfattig Æggesalat

Hjemmelavet æggesalat foto by samantha fotheringhamForåret er kommet og påsken er snart over os. En af de ting jeg forbinder med påske er æg. I denne sammenhæng tænker jeg ikke på chokoladeæg, men på denne skønne æggesalat, lavet på fedtfattig mayonnaise og skyr. Æggesalaten er den rene protein bombe og er meget nem at tilberede. Hvis du kan koge et æg så kan du også lave den her æggesalat. Hvorfor købe en æggesalat, når det er så simpelt at lave den selv ? Æggesalaten har mild karry smag og en blød og luftig konsistens. Ved at anvende fedtreduceret mayonnaise og skyr i æggesalaten sparer du kalorier og højner proteinindholdet. Jeg synes det er lækkert at spise æggesalaten på et stykke ristet rugbrød med lidt karse henover.

Hvorfor er det sundt at spise æg?

Som jeg tidligere har skrevet så er æg for mig en uundværlig fødevare! Æg indeholder store ernæringsmæssige fordele. Faktisk indeholder æg alle de næringsstoffer som er livsnødvendige for os, med undtagelse af c-vitamin. Æg er især en god kilde til jod, selen og D-vitamin. Det er blommen, som indeholder næringsstofferne, hvor hviden er meget næringsfattig med undtagelse B12-vitamin. Mange spiser æg på grund af dets høje indhold af protein. Æggeblommen indeholder protein, men det er primært æggehviden som består af protein, hvor æggeblommen primært består af fedt i form af triglycerider, kolesterol og lecithin. Æg indeholder ca. 12,6 g protein pr. 100g og bidrager til alle 8 essentielle aminosyrer: Valin, leucin, isoleucin, treonin, tryptofan, fenylalanin, metionin og lysin.

æggesalat opskrift foto by samantha fotheringham

æggesalat foto by samantha fotheringham

Æggesalat opskrift

Person: 2

Tid: 20 min.

Ingredienser:

  • 2 æg str. L
  • 2 spsk. Miracle Whip Balance 10%
  • 1 spsk. skyr
  • Salt og peber
  • Pynt: lidt karse, rødløg og tomat

Fremgangsmåde

Kog æggene i 9 minutter og hæld kold vand på dem lige efter.

Lad æggene køle af og pil så æggeskallen af.

Del æggene i en æggedeller. Læg først ægget vandret og derefter lodret så du laver nogle små fine æggetern.

Bland æggeternene med mayonnaise og skyr.

Rør forsigtigt i salaten så strukturen på æggeternene ikke går i stykker.

Smag til sidst æggesalaten til med lidt karry, salt og peber.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 132
  • Protein: 9,7g
  • Kulhydrat: 3,4g
  • Fedt: 9g
  • Heraf mættet fedt: 1,7g

Energifordeling pr. 100g

æggesalat energifordeling