Fennikeljuice med et touch af estragon

Opskrift på juice - foto by Samantha Fotheringham

Når hverdagen skal beriges med noget anderledes og lækkert er en hjemmelavet grøntsagsjuice et hit. Juicen er nem og hurtig at bikse sammen. Kun små 10 minutter tager det, at lave denne fennikeljuice med æble og estragon. Juicen har den smukkeste lysegrønne farve som man kun kan blive glad af, at kigge på. Juicen har en herlig friskhed med både søde og syrlige smage samt toner af lakrids. Alle æbler kan anvendes, men grønne æbler som f.eks. Granny Smith er klart at foretrække, hvis du gerne vil have pæn grøn juice. Jeg har også prøvet, at lave juicen med røde æbler, men her mindede farven mest af alt om beskidt opvaskevand.

Juiceopskrift - foto by samantha Fotheringhamfennikeljuice - foto by Samantha Fotheringham

Fennikeljuice med et touch af estragon

Person: 4

Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 1 stk. fennikel
  • 6 stk. grønne æbler f.eks. Granny Smith
  • Saft fra 1 citron
  • 1 bundt estragon
  • Isterninger

Fremgangsmåde

Skyl fennikel, estragon og æbler.

Skær top og bund af fenniklen og skær det ud i stor stykker

Skær æblerne ud i kvarte

Kør først estragon igennem saftpresseren, dernæst æble og fennikel.

Rør i juicen og tilsæt citronsaft. Hvis du gerne vil have juicen mere syrlig tilsætter du blot mere citronsaft.

Server fennikeljuicen med isterninger og sugerør.

Næringsindhold pr. 100 g.

Kalorier pr. glas: 84

Kalorier: 42

Kulhydrat: 8,6g

Protein: 0,4g

Fedt: 0,2g