Frisk pasta salat med tomat, courgette og persille

Pastasalat---Foto-Samantha-Fotheringham

I går fik jeg denne friske pasta salat som tilbehør til mit kød. Pasta salaten score højt på kostfibre, da den indeholder fuldkornspasta. Fuldkornspasta indeholder ca. 350 kalorier pr. 100 g. Fuldkornspasta er fedtfattigt med et indhold på 2 g fedt pr. 100 g, hvor kun 0,5 g er usundt fedt. Derudover er fuldkornspasta en rigtig god kilde til kulhydrater og kostfiber. Der er 8,5 g kostfibre pr. 100 g i fuldkornspasta. Til sidst indeholder det b-vitaminer, kalium, jern og jod. På grund af kostfibrene mætter fuldkornspasta bedre end den almindelige hvide pasta.

Pastasalat opskrifter - Foto Samantha Fotheringham

Pastasalat opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Vælg fuldkornspasta frem for almindelig hvid pasta.

Almindelig hvid pasta er hurtige kulhydrater, men hvis du spiser fuldkornspasta får du en ekstra sundhedsbonus. Fuldkorn giver en god mæthedsfornemmelse, som gør man ikke så nemt overspiser. Det kan være positivt, hvis du forsøger at tabe dig. Dertil holder fuldkornspasta blodsukkeret stabilt og kostfibrene medvirker til en sund fordøjelse. De fleste har det med at mærke efter i pengepungen når de er ude og købe ind. Der ingen tvivl om at, i det øjeblik man står i butikken, er det billigere at putte det almindelige hvide pasta i kurven, frem for fuldkornspasta. Men, hvis du ser på det fra en anden synsvinkel så bliver du hurtigere sulten igen, hvis du spiser det hvide pasta. Det resulterer i, at du skal spise igen kort tid efter, hvilket bliver en dyrere i det lange løb, både økonomisk og vægtmæssigt.

Pastasalat opskrift

Person: 3-4

Tid: 35 minutter

Ingredienser:

  • 250g tørret fuldkorns pasta
  • 250g Cherry tomat i tern
  • 1 courgette i tern
  • 1-2 bundter hakket persille evt. bredbladet persille

Dressing

  • Saften fra en halv citron
  • 2 spsk. Oliven olie
  • Et knsp. Cayennepeber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret mynte
  • 1 tsk. Groft salt

Fremgangsmåde

Kog fuldkornspasta efter anvisningen på posen.

Lad det køle af.

Riv courgette.

skær tomat i små både eller tern.

Bland koldt kogt past med tomat og courgette.

Tilsæt hakket persille.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og bland det hele sammen

Smag til med salt og evt. mere citron saft.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 131
  • Protein: 4g
  • Kulhydrat: 24g
  • Kostfiber: 2g
  • Fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g