Frugtspyd – En frisk og sund snack

Frisk-frugt---Foto-og-foodstyling-Samantha-Fotheringham

De fleste frugter og grønsager kan spises rå og egner sig til madpakken som en sund og lækker snack. En lidt mere sjov og spændene idé er disse frugtspyd. Min erfaring er at ALLE børn og barnlige sjæle elsker dem! De er også gode som en lækker aften- eller eftermiddagssnack serveret med lidt smeltet mørk 70 % chokolade. Spyddene kan selvfølgelig også laves med grøntsager. Det gode ved spyddene er, at de indeholder mange smagsindtryk på en gang, til gengæld er der lidt forarbejde med at skære frugten ud. Jeg har valgt at bruge blommr, kiwi, jordbær, æble og appelsin. Men du kan bare bruge de frugter, som du foretrækker. Vælg gerne frugter i forskellige farver, det ser lækkert og indbydende ud. Nedenstående næringsindhold pr. 100g passer godt til de fleste frugter, dog vil kalorie indholdet være lidt højre, hvis du bruger banan til dit spyd.

Spis 600 gram frugt og grønt

Får du dine 600 gram frugt og grønt om dagen? Mange fejltolker sundhedsstyrelsens budskab med 6 om dagen, og tror det er 6 stykker frugt om dagen, hvor det hedder 600 gram frugt og grønt. Det vil sige det både er grøntsager og frugter som skal indgå i de 600 gram, hvor 300 gram skal være grove grøntsager. Et stykke frugt eller en grøntsag svarer til 100 gram. 600 gram frugt og grønt er altså 6 om dagen og derfor er det ikke nok med 6 små vindruer eller 6 skiver frugt på et spyd.

Frugt og grønt – sundheds booster!

Det er godt at variere hvilke frugter og grøntsager du spiser og skifte imellem farverne. Frugter og grøntsager har masser af ernæringsmæssige fordele og er rene vitamin og mineral bomber som din krop vil elske. Et tip til madpakken er frugtposer med vakuum effekt. Posen holder frugten frisk og lækker så frugten undgår at blive brun. Du kan købe dem i de fleste dagligvarebutikker til ca. 16 kr.

Frugtspyd---Foto-og-foodstyling-Samantha-Fotheringham

Sund-mad---Foto-og--foodstyling-Samantha-Fotheringham

Opskrift på frugtspyd

4 frugtspyd

Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • 1 kiwi
  • 1 blomme
  • 4 friske jordbær

Fremgangsmåde:

Vask og skyl frugterne med rent vand

Skær skralden af appelsinen og kiwi frugten.

Skær frugterne ud i passende stykker

Sæt forsigtigt frugtstykkerne på spyddet, skift mellem de forskellige frugter og farver, det giver et flot resultat.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:50
  • Protein:1g
  • Kulhydrat:10g
  • Kostfibre: 2g
  • Fedt: 1g

Energifordeling pr. 100g