Fuldkornspandekager

Sunde pandekager - Foto samantha Fotheringham

Denne pandekage opskrift kombinerer skønne kostfibre fra havregryn og rugmel med en dejlig smag og en rigtig god mæthedsfølelse.Pandekagerne er på ingen måde tunge og føles bløde og luftige i munden. I stedet for sukker kan du vælge, at bruge en halv spsk. sukrin i opskriften. På den måde spare du kalorier. I en spsk. sukker er det 56 kalorier, hvor der er 0 kalorier i sukrin, men søder stadig lige så meget som sukker. Jeg er vild med friske jordbær og har derfor valgt at pynte mine pandekagerne med danske jordbær og FiberSirup Gold. Pandekagerne er indeholder kostfibre som er med til, atregulere vores appetit, så vi føler os mætte i længere tid. Kostfibre har endvidere betydning for vores blodsukker, fremmer fordøjelsen og forebygger forstoppelse. Spis pandekagerne til morgenmad eller servér dem for dine sundhedsbeviste gæster til dessert.

Pandekager - Foto Samantha FotheringhamPandekage opskirft - Foto Samantha Fotheringham Opskrift på fuldkornspandekager

Stk: Ca. 8 små amerikanske pandekager

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 40 gram hvedemel
  • 20 gram havregryn
  • 20 gram rugmel
  • 1 æg
  • 2 dl mælk, gerne skummetmælk
  • 1 spsk. sukker med top
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • flydende vegetabilsk fedtstof til stegning

Tilbehør:

Friske bær og sirup

Fremgangsmåde:

Start med at piske æg, mælk og sukker sammen.

Tilsæt derefter mel, rugmel, havregryn, bagepulver og salt og pisk godt i dejen.

Bag pandekagerne på en varm pande og server pandekagerne med sirup og friske bær.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 137
  • Protein: 6 g
  • Kulhydrat: 21 g
  • Kostfibre: 2 g
  • Fedt: 2 g