Gazpachosalat med kyllingebryst
Gazpachosalat med kyllingebryst er en rigtig velsmagende og kaloriefattig salat, som er god hvis du ønsker at tabe dig. Salaten har en dejlig frisk smag med en let stærk tone. Den kan både spises lun og kold og egner sig godt til, at komme med i madpakken dagen efter. Salaten er spækket med de bedste vitaminer og mineraler fra grønsagsriget. Dertil er kylling en rigtig god kilde til protein, da kylling er magert og indeholder 20g protein pr. 100g. Du kan spise gazpachosalaten som den er eller server groft brød eller ris dertil.
Opskrift på gazpachosalat med kyllingebryst
Person: 4
Tid i alt: 1,5 time.
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 finthakkede rødløg
- 2 fed hvid løg, finthakket.
- 4 finthakkede tomater
- 1 finthakkede courgette
- 1 finthakkede salatagurk
- 1 finthakkede rød peberfrugt
- Groft salt og peber
- 1 tsk. hvid balsamico
- 3 spsk. Finthakkede purløg, gem lidt til pynt.
- Tabasco
- 400g kylling
Pynt og tilbehør:
- Purløg
- 400g groft brød eller 300g ris ( Følg kogeanvisningen på pakken)
Fremgangsmåde
Start med at lave salaten
Opvarm olien i en stor pande ved middel varme.
Sauter løgene i 2-3 minutter til de er klare og bløde.
Tilsæt derefter hvidløg. Husk at røre rundt undervejes.
Tilsæt tomat, agurk, peberfrugt og courgette. Når tomaterne har afgivet lidt fugtighed tages panden af varmen. Rør nu balsamico og purløg i.
Put salaten i køleskabet. Den skal gerne stå der 1 time. Lige inden servering skal den smages til med salt, peber og tabasco.
Skær kyllingen i strimler og steg det på en pande. Krydr med salt og peber
Servere gazpachosalaten med kyllingestrimler og purløg.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 54
- Protein: 6g
- Kulhydrat: 3g
- Fedt: 2g
okt 06, 2013 @ 02:49:50
Elsker squash/courgetter og er altid på jagt efter nye måder at bruge den 🙂 Tak fordi du delte denne fantastiske opskrift med mig. Den kommer på næste uges madplan 🙂
okt 06, 2013 @ 10:59:00
Hej Zania, dejligt at hører du kan lide opskriften 🙂 Jeg er også helt vild med courgette. I Næste uge vil jeg forsøge at lave et kyllinge farsbrød med courgette.
/Samantha
okt 06, 2013 @ 15:49:17
Mmmmm, hvor ser det bare lækkert ud ! Elsker en farverig ret, det gør det bare så meget mere indbydende 🙂
okt 06, 2013 @ 17:53:16
Hej Sanne
Tak for din kommentar.
Ja jeg går også meget op i maden ser indbydende ud og den er farverig. Det øger den tilfredstillende fornemmelse af maden. Smagen kommer selvfølgelig altid i første række, men maden skal bestemt også se appetitlig ud!