Græsksalat – Samarbejde med Gaea

Græsk salat - by samantha fotheringham

En græsksalat som den jeg gerne vil dele med jer i dag, er noget de fleste forbinder med sommer, men jeg er fan af lette og friske salater hele året rundt. Efterår og vinter er præget af varme og tunge retter som nem kan ligge tung i maven, hvis man spiser for meget. Jeg tror vi alle kender den følelse når den øverste knap i bukserne er ved at sprænge og sofadæmonerne kalder efter vi har spist. Dette kan let undgås ved at reducere mængden af den tunge ret og fylde tallerken med en let salat. En god græsksalat handler om sødme, bitterhed, sprødhed og smag. Derfor er gode ingredienser og tid alt afgørende for et godt resultat. Selve salaten tager ikke særlig lang tid at tilberede, så lav gerne salaten som noget af det første når du laver mad. På den måde kan salaten nå at samle smag. Saften fra tomaterne kan hertil nå at blande sig med olivenolien. I Danmark har vi tildens til at putte alle vores grøntsager på køl, men du kan med fordel lade dine tomater stå på køkkenbordet. På den måde bibeholder tomaterne deres sødlige aroman som er vigtig i en græsksalat. Hertil er det vigtigt at vælge olivenolie og oliven i en god kvalitet som f.eks. fra Gaea. Salaten passer rigtig godt sammen med gryderetter og lagsagne.

Græsksalat- foto by samantha fotheringham

Lækker salat- foto samantha fotheringham

Græsksalat opskrift

Person: Tilbehør til 4 personer

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 1 grøn peberfrugt
  • 3-4 tomater
  • ½ agurk
  • 1 rødløg
  • 100g feta
  • 15 stk. grønne eller sorte oliven fra olielage
  • 3 spsk. god oliven olie
  • 1 tsk. Tørret oregano
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Vask alle grøntsagerne

Skær agurk i halve skiver

Rens peberfrugten og skær den i halve ringe.

Skær tomater ud i både og skær løget ud i tynde ringe

Anret det hele på et fad og hæld olien udover salaten

Skær feta ud i tern

Top til sidst salaten med oliven, fetastykker og et drys tørret oregano

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 108
  • Protein: 3,2g
  • Kulhydrat: 2,4g
  • Fedt: 9,2g

Opskriften er til 4 personer. 1 person får ca. 200 kcal.