Grillede ferskner/nektariner

Grillet fersken-Foto Samantha Fotheringham

En af mine yndlings desserter er grillet frugt. Jeg er vild med grillet ferskner og nektariner, men andet frugt som ananas eller mango smager også godt. I denne opskrift har jeg anvendt ferskner. De karamelliserede ferskner er den perfekte dessert til en sensommer aften og hvis du ikke har en grillpande, kan du lægge frugterne på en varm grill. Ferskenstykkerne er sødet med honning og krydret med kanel, som giver en herlig smag og en flot brunfarvning. Til de grillet ferskenstykker har jeg serveret vaniljeis, men hvis du ikke til is kan du spise de grillet ferskner med lidt creme fraiche eller skyr.

Frugt dessert - Foto Samantha Fotheringham

Sund dessert - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på grillede ferskner

Person: 4

Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 4 nektariner/ferskner.
  • ½ tsk. kanel.
  • 2 spsk. honning.

Tilbehør:

  • Vanilje is, creme fraiche eller skyr.

Fremgangsmåde:

Skær fersknerne i både.

Smelt honningen, så den bliver helt flydende og kom den i en skål.

Bland honning med kanel og kom fersknerne der i.

Vend det hele, så alle ferskenstykkerne får et lag af honning på sig.

Opvarm en grillpande og læg ferskenstykkerne på panden med kødsiden nedad. Steg dem indtil de er karamelliseret.

Næringsindhold pr. 100g

Tilbehør er ikke medregnet

  • Kalorier: 72
  • Protein: 1g
  • Kulhydrat: 17g
  • Fedt: 0,3g

1/4 af opskriften med 100g vanilje is svare til 250 kcal. Hvis du spiser ca. 1 dl. skyr til frugten istedet for vil desserten svare til 140 kcal. pr. person.