Grillost med valnødder, ingefær og hindbær – Samarbejde med Taverna

Grillost - Foto by Samantha FotheringhamSelvom vejret i september måned har været meget bedre end forventet må vi nok erkende, at grillsæsonen snart synger på sidste vers. Jeg har valgt, at bruge en af de sidste grilldage i år på, at lave denne skønne dessert med grillost, valnødder, ingefær og hindbær. Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Taverna til deres opskriftsite. Desserten er meget nem, at lave og tager blot 25 minutter at tilberede. I stedet for, at tænde grillen op kan du naturligvis også bruge en grillpande.

Nem dessert - foto by samantha fotheringham

grillopskrifter - foto by samantha fotheringham

Opskrift på grillost med valnødder, ingefær og hindbær

Person: Dessert til 4

Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 250g grillost
  • 125g hindbær
  • 40g valnødkerner
  • 1 lille håndfuld mynte blade
  • 2 tsk. Revet ingefær ca. 20g
  • 3 spsk. honning
  • 4 spsk. citronsaft
  • ½ dl. vand

Fremgangsmåde:

Skær skrællen væk på ingefæren og riv det fint

Bland revet ingefær med vand, citronsaft og honning

Hæld ingefær blandingen op i en gryde og lad det koge op under omrøring i 1-2 minutter indtil konsistensen er tyktflydende og minder om sirup

Skyld hindbær og hak valnødkernerne groft

Skær grillosten ud 8 skiver

Læg grillosten på en grill og steg dem i 1-2 min. på hver side, indtil de er gyldenbrune.

Læg den tilberedte grillost på 4 tallerkner. 2 skiver på hver tallerken. Fordel hindbær, valnød og ingefær. Pynt til sidst med mynteblade.

Næringsindhold pr. 100g

1 portion indeholder ca. 300 kcal.

  • Kalorier: 208
  • Protein: 12g
  • Kulhydrat:13g
  • Fedt:12g