Grønkålssalat med æble og bacon

Grønkålssalat - Foto by Samantha Fotheringham

Ideen til denne grønkålssalat kom til mig efter et besøg ved Korsmedergaard, som er en økologisk gårdbutik i nærheden af Randers. Ved indgangen stod de smukkeste grønkål med stok og inde i butikken var der smagsprøver på deres hjemmelavede æblemost. Jeg blev forelsket i både grønkål og æblemost den dag. I et forsøg på, at sammensætte disse lækre produkter har jeg eksperimenteret med, at lave en grønkålssalat med æble. Salaten har en dejlig sammensætning af noget bittert, sødt, salte og syrligt som gør at grønkålssalaten er harmonisk og kan serveres til de fleste kødretter. Ernæringsmæssigt er salaten rig på blandt andet A-vitamin, C-vitamin, gode kulhydrater samt sundt fedt.

grønkålssalat med æble - foto by samantha fotheringham

grønkål salat - foto by samantha fotheringham

Grønkålssalat opskrift:

Person: 4

Tid: ca. 20 minutter

Ingredienser:

  • 4-5 håndfulde grønkål
  • 10 stk. tørret abrikos
  • 1 dl. hasselnødder
  • 1 æble
  • 100g bacon (ca. 5 skiver)

Dressing:

  • ½ dl. æblemost
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. æbleeddike
  • Salt/peber

Fremgangsmåde:

Snit grønkål fint.

Skær æble ud i tern eller små både.

Rist hasselnødderne på en varm pande i små 5 minutter og lad dem køle af.

Steg bacon til det er sprødt og gylden. Læg derefter bacon på et stykke køkkenrulle og knæk det i små stykker. Hvis du bruger bacontern er dette naturligvis ikke nødvendigt.

Skær abrikoserne ud i skiver og hak hasselnødderne groft.

Bland grønkål, æble, abrikos, bacon og hasselnød sammen i en stor skål.

Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den udover grønkålssalaten.

Næringsindhold pr. 100g:

  • Kalorier: 150
  • Protein: 5,5g
  • Kulhydrat: 13g
  • Fedt: 7,5g

1 portion er ca. 200 kcal.