Grove æbleboller

Boller---Foto-Samantha-Fotheringham

Hvad er mere hyggeligt end en efterårsdag med nybagte boller? Jeg havde nogle lækre danske æbler fra fyn tilovers, hviklet er blevet til disse flotte æbleboller. Bollerne er nemme at bage og konsistensen er luftig med en ensartet krumme. Bollerne opbevares bedst ved stuetemperatur i en tætsluttende plasticpose. Brødet er en god kilde til kulhydrater og kostfibre. Kostfibre stabiliserer vores blodsukker, giver en god fordøjelse og regulerer vores appetit, så vi føler os mætte i længere tid.

 

boller-opskrifter---Foto-Samantha-Fotheringham

opskrifter-på-boller---Foto-Samantha-Fotheringham

opskrifter-boller---Foto-Samantha-Fotheringham

Opskrift på Grove æbleboller

Antal: 12 stk.

Tid: 1 time og 30 minutter

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2 dl. lunket vand
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 dl. A38 0,5 %
  • 1 æg
  • 2 dl. havregryn
  • 2 æbler
  • 300g hvedemel
  • 300g Grahamsmel

Fremgangsmåde:

Riv æblerne groft med skæl. Pres saften fra æblerne.

Opløs gæren i det lunkne vand og rør sukker og salt i.

Tilsæt hvedemel, grahamsmel, havregryn, revet æble, A38 og æg.

Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 30 minutter eller til dejen har fået dobbelt størrelse.

Del dejen op i 12 stykker og form bollerne. Pensel evt. med lidt vand og drys med havregryn.

Bag bollerne i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 195
  • Protein: 6g
  • Kulhydrat: 36g
  • Fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g

grove æbleboller energifordeling