Grove æbleboller
Hvad er mere hyggeligt end en efterårsdag med nybagte boller? Jeg havde nogle lækre danske æbler fra fyn tilovers, hviklet er blevet til disse flotte æbleboller. Bollerne er nemme at bage og konsistensen er luftig med en ensartet krumme. Bollerne opbevares bedst ved stuetemperatur i en tætsluttende plasticpose. Brødet er en god kilde til kulhydrater og kostfibre. Kostfibre stabiliserer vores blodsukker, giver en god fordøjelse og regulerer vores appetit, så vi føler os mætte i længere tid.
Opskrift på Grove æbleboller
Antal: 12 stk.
Tid: 1 time og 30 minutter
Ingredienser:
- 50 g gær
- 2 dl. lunket vand
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 dl. A38 0,5 %
- 1 æg
- 2 dl. havregryn
- 2 æbler
- 300g hvedemel
- 300g Grahamsmel
Fremgangsmåde:
Riv æblerne groft med skæl. Pres saften fra æblerne.
Opløs gæren i det lunkne vand og rør sukker og salt i.
Tilsæt hvedemel, grahamsmel, havregryn, revet æble, A38 og æg.
Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 30 minutter eller til dejen har fået dobbelt størrelse.
Del dejen op i 12 stykker og form bollerne. Pensel evt. med lidt vand og drys med havregryn.
Bag bollerne i 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 195
- Protein: 6g
- Kulhydrat: 36g
- Fedt: 2g
nov 02, 2013 @ 17:23:44
Great
nov 03, 2013 @ 00:54:31
Ser gode ud !! tak for mange lækre opskrifter Samantha
nov 03, 2013 @ 08:37:56
Mange tak Per 🙂 Glæder mig du synes om mine opskrifter 🙂
nov 08, 2013 @ 15:34:13
Hvor meget vejer 1 bolle ca? Altså, hvis der er 195 kcal/100 gram, hvor meget er der så i èn bolle? 🙂
nov 10, 2013 @ 14:50:05
Hej Mille
Det afhænger lidt af, hvor store du laver dem. Men jeg tænker de vejer ca. 80g 🙂
jul 22, 2014 @ 11:57:11
Er det sådan, at man kan bruge skyr neutral i stedet for A38? 🙂 Og bliver de for tunge, hvis man undlader æblerne?
okt 05, 2014 @ 18:30:02
Ser fantatisk ud 🙂