Grove flutes med rød pesto

Opskrift-på-flutes---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Denne opskrift på grovflutes med rød pesto er rigtig lækker og er perfekt til sommerens grillmad. Farven er gylden og krummen i brødet flot ensartet. Pestoen giver brødet sødme og en karakteristisk krydret smag. Mine Grovflutes er blevet pynte med frisk rosmarin og citronskal.

Hvorfor bruge rugmel når du bager

Fødevarestyrelsen anbefaler at vi mindst får 75g fuldkorn om dagen som en del af en varieret kost. Brød bagt med rugmel indeholder mange kostfibre i forhold til brød som udelukket er bagt med hvedemel. I almindelig hvedemel er der kun 3,5 g kostfibre pr. 100g, hvor der i rugmel er 15g kostfibre pr. 100g. Kostfibre er gode for din fordøjelse og så giver de en lang mæthedsfornemmelse.

Hvad er rugmel?

Rugmel er lavet af rug. Det er rig på smag og aroma, som vi kender bedst fra mørkt rugbrød. Rug danner ikke gluten og har derfor ikke de samme hæve egenskaber som almindelig hvedemel. Derfor har jeg også hvedemel i mine flutes for ellers ville brødet blive tungt og bombastisk.

Grov-flutes-med-soltørret-tomat---foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Grov-flutes---Foto.-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift på Grov Flutes med rød pesto

Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • Hvedemel: 300g
  • Rugmel: 150g
  • 2 spsk. oliven olie
  • 25g gær
  • 3 spsk. rød pesto
  • 2,5. vand
  • 2. tsk. salt

Fremgangsmåde:

Lun vandet til det bliver håndvarmt ca. 37 grader

Opløs gæren i vandet. tilføj olie og salt

Kom pesto og melet i og rør dejen godt sammen til konsistensen er blød og lidt klisteret

Hæld dejen ud på et bord med lidt olie på.

Ælt dejen sammen og lad den hæve i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem igen og del dejen i 2 lige store stykker.

Form og rul stykkerne til aflange flutes eller hæld dejen over i en bageform.

Læg dem på en bageplade og skær skrå snit i hver flutes eller prik små huller i flutes med en gaffel.

Lad dem efterhæve i 20 minutter.

Bag dine flutes i ovnen i 10-15 minutter ved 250 grader.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 230
  • Protein: 6g
  • Kulhydrat:38g
  • Kostfibre: 4g
  • Fedt: 5g

Energifordeling pr. 100g