Grove knækbrød

knækbrød  - Foto Marie Knap - Mad Samantha Fotheringham

I sidste uge eksperimenterede jeg med at bage grove knækbrød. Knækbrødene har en perfekt sprødhed og knaser på den helt rigtige måde, når du tager en bid. Jeg har brugt de kerner og frø som jeg lige havde i skabene, men du kan sagtens skifte solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og sesamfrø ud med andre frø og kerner, hvis du fortrækker det. Husk, du er masterchef i dit eget køkken. Knækbrødene bugner af sundhed og er spækket med sund fedt og kostfibre. Spis knækbrødene som et sundt mellemmåltid eller som en let snack.

Grove knækbrød - Foto Marie Knap - Mad Samantha Fotheringham

Opskrift på grove knækbrød

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1dl. græskarkerner
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3,5 dl rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, rugmel, bagepulver og salt sammen i en skål.

Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen, så den er sammenhængende og klisteret

Find en bageplade frem og læg et stykke bagepapir på.

Hæld halvdelen af knækbrøddejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.

Rul knækbrøddejen ud mellem de to stykker bagepapir og fjern det øverste lag papir. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.

Skær dejen ud i firkanter

Bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.

knækbrød - Foto Marie Knap - Mad Samantha Fotheringham

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:376,7
  • Protein: 9,6g
  • Kulhydrat: 22g
  • Kostfibre: 6,8g
  • Fedt: 26,8g
  • Heraf mættet fedt: 3,5g

Energifordeling pr. 100g

Knækbrød energifordeling - Samantha Fotheringham