Grove pebernødder
Ingen jul uden pebernødder. Denne opskrift er ernæringsforbedret, ved at jeg har skiftet en del af hvedemelet ud med grahamsmel. Fedt indholdet er reduceret og fedtsammensætningen er forbedret. Pebernødderne blev rigtig gode med en knasende sprødhed og en dejlig krydret smag fra peber, ingefær og kardemomme. Helt perfekt og lige sådan, som en pebernød skal smage!
Opskrift på grove pebernødder
Tid: 2 timer og 30 minutter
Ingredienser:
- 400 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g flydende vegetabilsk fedtstof
- 200 g sukker
- 1 æg
- 2 dl kaffefløde ( 9%)
- 1 tsk. Bagepulver
- ¼ tsk. hvidt peber
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- 100 g finthakkede mandler eller hasselnødder
Fremgangsmåde:
Kom hvedemel, grahamsmel, krydderier, sukker, bagepulver og nødder i en skål.
Tilføj det vegetabilske fedtstof, æg og kaffefløde.
Ælt dejen til den hænger sammen
Stil dejen køligt i 2 timer.
Rul dejen ud i lange pølser med en diameter på ca. 1 cm. Skær efterfølgende små pebernødder, som rulles runde og lægges på en plade med bagepapir.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min
Lad dem køle af til de er hårde
Næringsindhold pr. 100g
1 pebernød vejer 3g
- Kalorier: 356
- Protein: 7g
- Kulhydrat: 50g
- Fedt: 14g