Grove pebernødder

Opskrift-Pebernødder---Foto-Samantha-Fotheringham

Ingen jul uden pebernødder. Denne opskrift er ernæringsforbedret, ved at jeg har skiftet en del af hvedemelet ud med grahamsmel. Fedt indholdet er reduceret og fedtsammensætningen er forbedret. Pebernødderne blev rigtig gode med en knasende sprødhed og en dejlig krydret smag fra peber, ingefær og kardemomme. Helt perfekt og lige sådan, som en pebernød skal smage!

Pebernødder- Foto Samantha Fotheringham

Pebernødder opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på grove pebernødder

Tid: 2 timer og 30 minutter

Ingredienser:

  • 400 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g flydende vegetabilsk fedtstof
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 2 dl kaffefløde ( 9%)
  • 1 tsk. Bagepulver
  • ¼ tsk. hvidt peber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g finthakkede mandler eller hasselnødder

Fremgangsmåde:

Kom hvedemel, grahamsmel, krydderier, sukker, bagepulver og nødder i en skål.

Tilføj det vegetabilske fedtstof, æg og kaffefløde.

Ælt dejen til den hænger sammen

Stil dejen køligt i 2 timer.

Rul dejen ud i lange pølser med en diameter på ca. 1 cm. Skær efterfølgende små pebernødder, som rulles runde og lægges på en plade med bagepapir.

Bages ved 200 grader i ca. 10 min

Lad dem køle af til de er hårde

Næringsindhold pr. 100g

1 pebernød vejer 3g

  • Kalorier: 356
  • Protein: 7g
  • Kulhydrat: 50g
  • Fedt: 14g

Energifordeling pr. 100g

Pebernødder - enerifordeling