Grove pitabrød – Hjemmelavet


I dag vil jeg gerne dele disse super lækre grove pitabrød. Pita er en skøn klassiker som hitter ved de fleste. At de er hjemmelavede, gør dem kun bedre. De kan spises til aftensmad, men også gemmes til frokost eller tages med i madpakken dagen efter. De er ret simple at bage, og de fleste af ingredienserne står sikkert på hylderne i dit køkken i forvejen. Jeg har prøvet mig lidt frem med at bytte hvedemel ud med rugmel, og jeg synes at resultatet, er blevet rigtigt godt. Pita er også en god måde på, at få rodet op i grøntsagsskuffen eller få brugt rester af kød. Ligesom sandwich så bestemmer du selv fyldet.

Sund mad er IKKE lig med kedelig mad

Min mission med mad-delen af denne blog er, at gøre opmærksom på, at sund mad ikke er lig med kedelig mad, og der er garanti for at alle mine opskrifter er sunde og/eller ernæringsforbedret.

Forleden var jeg i Føtex for at købe ind, hvor der var to piger som stod og diskuterede, hvad de skulle tilberede til aftensmad. Jeg hørte den ene pige sige; ” jeg tænker, vi laver noget kedeligt sundt mad med noget lidt mere spændende også”. Noget kedeligt sundt? Sund mad kan sagtens både være SPÆNDENDE og smage FANTASTISK! At sund mad er lig med kedelig mad, er simpelthen den største løgn! Det kommer bare an på, hvordan man kombinerer det.

Opskrift


6 stk.

Tid: 1 time og 30 minutter

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel
  • 200 g rugmel
  • 3,5 dl vand med stue temperatur
  • 25 g gær
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

Opløs gæret i vandet, kom salt og halvdelen af melet i.

Ælt derefter resten af melet deri lidt af gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge fast i fingrene.

Stil nu dejen til hævning i en time, så den kan hæve til dobbelt størrelse. Når dejen har hævet, slår du dejen ud på et bord med lidt mel spredt ud

Del nu dejen i 6 lige store dele og form dem til boller.

Tænd din ovn på 250 grader. Rul hver bolle ud til en cirkel, som har en tykkelse på ½ cm.

Læg nu dine brød på en plade med bagepapir og lad dem hæve i 10 minutter.

Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter, til de er pustet op til lysebrune balloner.

Afkøl straks brødene på en rist med et viskestykke hen over.

Server pitabrødene med det tilbehør, som du godt kan lide, kød, grøntsager og dressing.

Næringsindhold pr. 100 g

  • Kalorier: 199
  • Protein: 6 g
  • Kulhydrat: 39 g
  • Kostfibre: 5 g
  • Fedt: 1 g

Energifordeling pr. 100 g