Guacamole

Guacamole-opskrift---Foto-Samantha-Fotheringham

Hvis du kan lide avokado, så er du sikkert også helt vildt med guacamole. Bland presset hvidløg, citronsaft, hakket chili, skyr og moset avokado sammen og på små 10 minutter har du lavet den mest lækre og indbydende grønne dip. Du kan spise den med det samme, men hvis du har en halv time, hvor guacamolen kan få lov at trække inden servering er det bestemt ventetiden værd. Guacamole er en af mine absolut yndlingsdip og du kan spise det som tilbehør til alverdens krydrede retter, til grillmad og som dip til grøntsagsstænger. I den traditionelle opskrift på guacamole bliver der brugt creme fraiche, men jeg har ernæringsforbedret opskriften ved, at anvende skyr i stedet for creme fraiche. Avokado er en fed grøntsag og indeholder meget sundt fedt, derfor behøver du ikke tilføje fede mejeriprodukter for at få en lækker og cremet guacamole. Ved at skifte creme fraiche ud med skyr, højner du proteinindholdet og sparer kalorier på samme tid.

guacomole - Foto Samantha Fotheringham

avocado guacamole - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på Guacamole

Tid: 10 minutter

Person: 4

Ingredienser:

  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Citronsaft
  • ½ tsk. chilipulver
  • Salt
  • Peber
  • 2 avocado
  • 2 spsk. Skyr

Fremgangsmåde:

Pres eller riv hvidløg og pres saften fra citronen.

Fjern skrald og kerne fra avokadoen og mos den med en gaffel.

Bland skyr med hvidløg, citron saft, chilipulver og mosede avokado.

Rør det hele godt sammen, så det bliver en lysegrøn ensartet masse.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 150
  • Protein: 3,1g
  • Kulhydrat: 7,1g
  • Fedt: 11,4g
  • Heraf mættet fedt: 1,3g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling opskrift - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham