Gulerodsjuice
I starten af sommeren var jeg på besøg ved min kære familie i Nordjylland og der gav min bedstemor mig en fantastisk juicer. Over sommeren har jeg derfor eksperimenteret med forskellige finurlige juice opskrifter og fundet frem til lidt forskellige favoritter. En af juice opskrifterne på hitlisten er denne lækre og sunde gulerodsjuice med æble, ingefær og citron. Gulerodsjuicen er meget forfriskende med en dejlig sød smag og en smuk orange farve.
De fleste mennesker ved godt, at gulerødder er rige på A-vitamin. Men hvorfor er det nu lige det er godt for os? A-vitamin har betydning for vores syn, forplantningsevne, immunforsvar, arveanlæg, slimhinder og vækst. A-vitamin findes i formerne beta-karoten og retinol, hvor beta-karoten er den mest kendte af de to. Beta-karoten er en antioxidant, som beskytter kroppen mod nedbrydelse og sygdom. Beta-karoten er også det der giver gulerødderne deres flotte karakteristiske farve. A-vitamin er endvidere et fedtopløseligt vitamin og derfor er det vigtigt at du tilføjer lidt smagsneutralt olie til din gulerodsjuice. Hvis du indtager din gulerodsjuice sammen med et fedtholdig måltid, behøver du ikke tilsætte olie til den. Juicen er ud over A-vitamin, rig på C-vitamin, kalium og jod.
Gulerodsjuice opskrift
Person: 2
Tid: 10 minutter
Ingredienser
- 5 gulerødder
- 2 æbler
- 1 cm ingefær
- 1 tsk. Citronsaft.
- 0,5 tsk. Smagsneutralt olie
- Isterninger
Fremgangsmåde
Vask gulerødder, ingefær og æbler.
Skær toppen af gulerødderne og skræl ingefær-
Kør først æblerne igennem saftpresseren, dernæst ingefær og gulerødderne.
Rør i gulerodsjuicen og tilsæt smagsneutralt olie og citronsaft. Hvis du gerne vil have juicen mere syrlig tilsætter du blot mere citronsaft.
Servér gulerodsjuicen med isterninger og et sugerør.
Næringsindhold pr. glas.
- Kalorier: 118
- Protein: 1,6 g
- Kulhydrat: 20 g
- Fedt: 2,2 g
Energifordeling pr. 100 g.
aug 30, 2015 @ 22:38:08
Uhm.. Den lyder god! 🙂
Den tror jeg, at jeg vil prøve kræfter med i morgen.
aug 31, 2015 @ 08:46:31
Mange tak Sus 🙂 pøj pøj med opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 31, 2015 @ 10:21:05
Jeg elsker kombinationen af gulerod og ingefær. Jeg vidste ikke det med at tilsætte olie for at optage de fedtopløslige vitaminer. Tak for en fantatisk blog med gode råd, opskirfter og gode billeder.
Hilsen Susanne
sep 02, 2015 @ 09:16:33
Det glæder mig du vil følge bloggen Susanne 🙂