Gulerodssuppe, kærlighed ved første skefuld <3

Suppe-Foto by Samantha Fotheringham

Denne skønne suppe er en af mine favoritter. Suppen er blevet mødt med varme og kærlighed af hele min omgangskreds. Alle jeg har mødt er faldet pladask for denne suppe! Det er faktisk en meget simpel, billig og nem suppe at tilberede, som er ufattelig velsmagende. Gulerødderne gør suppen sødlig og karry gør den krydret. Den eneste ulempe med suppen er, at man har tendens til at overspise, men bare rolig. Du kan overspise med god samvittighed for den er spækket med A-vitamin og er meget kalorie fattig.

Gulerødder – rig på A-vitamin

Gulerødder er fantastiske på mange måder, men at de er rige på A-vitaminer er helt sikkert et stort plus ved dem. A-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, så det er vigtigt at der spises fedt i forbindelse med gulerødderne ellers kan man ikke optage det. A-vitaminer har betydning for vores syn, forplantningsevne, immunforsvar, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst. Udover A-vitamin så indeholder gulerødder også betakarotin som giver dem deres karakteristik stærke farve. Betakarotin er en antioxidant som beskytter kroppen mod nedbrydelse og sygdomme. Til sidst så er gulerødder også en særdeles god kilde til kostfibre. Gulerødder er grove grøntsager som indeholder 2,7 g kostfiber pr. 100g. og indeholder kun 39 kcal. pr.100g. Suppe opskrift - Foto by Samantha Fotheringham
Gulderods suppe - Foto by Samantha Fotheringham

Gulerodssuppe opskrift

Person: 4

Tid: fra 2 timer

Ingredienser:

  • 1,5 kg gulerod
  • 2 små løg eller 1 stor
  • ¾ af en neutral smøreost
  • 2 spiseske olivenolie
  • 1 spiseske karry
  • 500 g kylling
  • 2 hønsebouillon terninger
  • Salt/peber
  • Evt, hvidløg
  • Persille

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle og rive gulerødderne

Hak løget i små tern.

Find en stor gryde frem og varm olien op. Svits karryen i olien og put løg i.

Brun løgene let og put den revne gulerod i gryden.

Bland det hele sammen og held vand i gryden så det er dækket.

Put bouillon i og krydder med salt og peber.

Lad det koge op og skru ned bagefter. Lad suppen stå og samle smag.

Skær kyllingen ud i tern og kog stykkerne i let saltet vand, når kyllingestykkerne har fået en flot hvid overflade kan de puttes i suppen. Årsagen til at kyllingen bliver kogt ved siden af suppen er fordi der dannes skum fra kyllingen som ikke er lækkert i retten.

Lige inden suppen serveres så puttes osten i og røres ud. Hvis du synes at suppen er for tynd kan du jævne den med maizena, her er det nødvendigt, at si fyldet i suppen fra før du jævner.

Pynt suppen med persille og spis groft brød til.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 67
  • Protein: 6g
  • Kulhydrat: 4g
  • Kostfibre: 2g
  • Fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g