Held er lig med hårdt arbejde!

 

 

I kampen for at nå mine egne mål, begyndte jeg at læse om forskellige succesfulde personer. Inden jeg begyndte at læse om disse mennesker anså jeg dem som værende HELDIGE. Jeg tænkte at de nok havde været det rette sted på det rigtige tidspunkt , født under en heldig stjerne eller født ind i en velhavende familie. Efter at have læst et utal af selvbiografier og bøger om personlig udvikling har jeg indset, at et fællestræk ved mennesker som er succesrige er at de startede med at sætte sig et MÅL, de afgjorde hvad målet betød for dem, hvor meget værdi de ville lægge i det og så kæmpede de!

Historien om Michael Jordan

Jeg vil gerne dele en motiverende historie med jer om Michael Jordan. I kender ham helt sikkert! Han har været én af verdens bedste basketballspillere. Historien er et uddrag af bogen Råd fra en ven af Anthony Robbins.

Jeg spurgte for eksempel Michael Jordan hvad han troede skilte ham ud fra andre spillere. Hvad det var, der gang på gang havde ført ham frem til personlige og holdmæssige sejre. Hvad gjorde ham til den bedste? Havde han et gudbenådet talent, var det færdigheder? Var det strategi? Michael sagde til mig: ”Mange mennesker har gudbenådet talenter og er afgjort en af dem. Men det, der har gjort mig anderledes igennem hele mit liv, er at du ikke finder nogen, der er mere konkurrerende, den jeg er. Jeg vil helst ikke slås til tåls med en andenplads i noget som helst”. Du undrer dig måske, som jeg, over hvor denne voldsomme konkurrencementalitet kommer fra. Et af vendepunkterne opstod, da Michael gik i tiende klasse, efter at et midlertidigt nederlag ansporede ham til at stræbe efter et stort mål. Ser du, det de fleste mennesker ikke ved, at det ikke engang lykkedes Michael – Air Jordan, Mr. All-state, All-American, ALL-NBA, en af de største basketballspillere nogensinde, legenden der ændrede spillet for altid – at komme på skolens førstehold.

Den dag Michael blev sat af Laney High Schools hold, gik han hjem og græd resten af eftermiddagen. Det ville have været let at give op efter den kæmpeskuffelse. Men i stedet for ændrede han denne smertefulde oplevelse til et brændende ønske: stille større krav, satte et endnu større mål for sig selv. Han tog en virkelig og stærk beslutning – en som ville forme hans og sportens skæbne. Han besluttede, at han ikke blot ville vende tilbage på holdet, men også ville blive den bedste spiller på banen.

For at nå dette ambitiøse mål gjorde han, hvad enhver anden succesrig mand eller kvinde gør: Han satte sig et mål og gik omgående i gang med at handle. I løbet af sommeren søgte han hjælp ved holdets træner, Clifton Herring, og hver morgen klokken seks kørte træner Herring Michael ud til banen og trænede ham intensivt. Omtrent samtidig voksede den spirende basketballspiller til 1 meter og 90. faktisk var Michaels ønske om at nå sit mål så stærk, han hang i skolens klatrestativer i et forsøg på at forlænge sin krop, fordi han troede, at de ville hjælpe ham med at komme på holdet. ( Dette viser kræften i at ”strække sig”).

Michael trænede hver dag, og da tiden var inde, blev han valgt til at spille på førsteholdet. Han beviste noget meget vigtigt, som hans træner hos Chicago Bulls, Doug Collins, sagde om ham mere end ti år senere: Jo hårdere du forbereder dig, jo heldigere ser du ud til at være.

Var Michael Jordan heldig, måske hvis held er lige med hårdt arbejde! Det er de færreste mennesker som kan komme sovende til noget og derfor er det vigtigt at tage en virkelig beslutning og kæmpe for sit mål!