Hjemmebagte Grov Flutes

Grove-flutes---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

I går bagte jeg disse gode grov flutes med grahamsmel. Brødets farve bliver flot gylden og krummen er flot ensartet. Lækker kvalitet med en dejlig smag! Mine Grovflutes er blevet pynte med frisk rosmarin, citronskal og grov salt. Hvis du ikke har grahamsmel derhjemme kan du bruge rugmel, speltmel eller fuldkornshvedemel i dejen.

Hvad er grahamsmel?

Grahamsmel indeholder alle kim – og skaldele og er derfor groft. Grahamsmel er en mellemting af fuldkorns hvedemel og almindelig hvedemel. Grahamsmel er finere end fuldkornshvedemel, og grovere end almindeligt hvedemel. Grahamsmel har en udmalingsgrad på 99 %. Des højere udmalingsgraden er på en mel type des grovere er det. f.eks. har hvedemel en udmalingsgrad på 72 %.

grov-flutes---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift-på-flutes---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift-på-grove-flutes---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift på grov flutes

2 flutes

Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • Hvedemel: 300g
  • Grahamsmel: 150g
  • 2 spsk. Oliven Olie
  • 25g gær
  • 3 dl. vand
  • 2. tsk. salt

Fremgangsmåde:

Lun vandet til det bliver håndvarmt ca. 37 grader.

Opløs gæren i vandet. tilføj olie og salt.

Kom melet i og rør dejen godt sammen til konsistensen er blød og lidt klistret.

Kom lidt olie på bordet og ælt dejen til den er glat og blød.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time

Ælt dejen igennem og form den til 2 lige store stykker

Form og rul stykkerne til aflange flutes.

Læg dem på en bageplade og skær skrå snit i hver flutes.

Lad dem efter hæve i 20 minutter.

Bag dine flutes i ovnen i 12 minutter ved 250 grader.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 227
  • Protein: 6g
  • Kulhydrat: 40g
  • Kostfiber: 4g
  • Fedt: 4g

Energifordeling pr. 100g