Hjemmelavet Ernæringsforbedret Bounty

I går lavede jeg disse LÆKRE hjemmelavet bountybarer med 70% chokolade. De er virkelig lækre og smager skønt! Konsistensen er blød og saftig, og så giver chokoladen en lækker bitterhed.

Hvorfor er 70% chokolade sundt?

I har sikkert hørt at chokolade på 70% er sundt. Men det er jo ikke lige det ord vi plejer at forbinde med chokolade. I den rene kakao er der masser af gavnlige stoffer som din krop vil ELSKE. Det er derfor IKKE alt chokolade der er sundt. Den mørke chokolade indeholder polyfenoler og chatechin som begge er antioxidanter og har en biologisk betydning for vores krop. Polyfenoler har, udover at være en antioxidant, også betydning for benvævet og hjælper med at vedligeholde vores skelet. Chokolade er derfor en fantastisk kilde til antioxidanter.

Hvordan fungerer antioxidanter?

Antioxidanter modvirker oxidering og forebygger, at andre gode kemiske stoffer bliver oxideret og ødelagt. Antioxidanter fungerer ved at ødelægge de frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere. Frie radikaler dannes i STORE mængder i røg fra cigaretter, grundet stress og fed mad. Andre gode kilder til antioxidanter er gulerødder, grøn the, mandler, tomater og rapsolie.

Opskrift

16 barer

Tid: 1 time og 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk (397g)
  • 250 g kokosmel
  • 200 g mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Varm den kondenserede mælk op i en stor gryde.

Bland kokosmelet i den varme kondenserede mælk og rør godt rundt, så det hele bliver dækket af mælken.

Form massen til små brød (barer).

Stil dine kokosbarer i køleskabet i ca. en halv time. når de er kolde er de nemmer at overtrække med chokolade

Smelt din chokolade i et vandbad.

Dyp kokos i chokoladen og stil dem køligt. Når chokoladen er størknet er de færdige.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 488
  • Kulhydra: 45g
  • Kostfiber: 4g
  • Protein: 7g
  • Fedt: 30g

Energifordeling pr. 100g