Hjemmelavet honningristede müsli
Mangler du noget lækkert og sundt til at peppe din yoghurt eller skyr op med om morgenen? Hvis du kan nikke genkende til dette, så vil du komme til at elske denne lækre og nemme hjemmelavet müsli. Müslien tilføjer ikke bare en sprød knasende fornemmelse, men indeholder sundt fedt,antioxidanter, protein og kostfibre, der vil give dig en god mæthedsfornemmelse og en sund start på dagen. Jeg har sammensat min müsli med de ingredienser jeg lige havde i skabene, men du kan sagtens sammensætte din müsli med de tørrede frugter, gryn, nødder og kerner, som du fortrækker. Husk du er ”the masterchef” i dit køkken og det er kun fantasien der sætter grænser. Til min müsli spiser jeg som regel yoghurt og sæsonens frugter og bær.


Opskrift på hjemmelavet honningristede müsli
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 2dl havregryn
- 1dl. mandler
- 1dl. hasselnød
- ½ dl. solsikkekerner
- 1dl. rosin/ tranebær
- 2 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. honning
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
Hak hasselnødderne og mandlerne groft
Smelt honningen i mikrobølgeovnen eller i en gryde.
Bland gryn, nødder, kerner, frø, tørret frugt og honning sammen på en bageplade med bagepapir.
Sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter. Når müslien er ristet og gylden er den færdig.
Næringsindhold pr. 100g.
- Kalorier: 451
- Protein: 11,5g
- Kulhydrat: 47g
- Fedt: 23g
nov 13, 2013 @ 17:33:24
Ser super lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves 🙂
nov 13, 2013 @ 17:34:38
Hvor længe kan det holde sig? Og hvordan vil du foreslå at det opbevares?
nov 13, 2013 @ 19:43:42
jeg kunne forstille mig, at den hjemmelavede müsli kunne holde i 2-3 uger, men jeg må indrømme jeg aldrig har lavet til så lang tid. Den portion jeg har delt på bloggen har taget mig en uge at spise. du bevar sprødheden ved at opbevar det i en lufttætbeholder.
De bedste hilsner
Samantha
jun 19, 2014 @ 16:43:15
Ser super godt ud 🙂
jun 20, 2014 @ 08:27:40
Mange tak Henrik 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham 🙂
dec 09, 2014 @ 22:55:29
Øv øv ! .. 15 min i ovn og min musli var brændt på 🙁 .. Satser på bedre held i morgen, med en stol foran ovnen ! 🙂
dec 10, 2014 @ 21:50:10
Hej sisse 🙂
Desværre er der stor forskel på ovne. jeg har ikke hørt om andre der har haft problemer med tiden før.. hold øje med din musli og så håber jeg 2. forsøg går bedre.. 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 02, 2015 @ 19:03:04
Hejsa!
Super lækker müsli! Jeg vil dog anbefale, at man venter med at tilsætte den tørrede frugt til efter müslien er ristet. 🙂
De bedste müsli-hilsner fra Camilla. 🙂 🙂
aug 04, 2015 @ 11:43:19
Hej Camilla. Du har bestemt ret i det kan være en fordel, at vente med at tilsætte den tørrede frugt til efter müslien er ristet på den måde undgår man, at den tørrede frugt bliver brændt, hvilket den nemt kan blive hvis müslien blot får 1-2 minutter for meget.
De bedste müsli-hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 27, 2015 @ 15:03:57
Opskriften ser super god ud
Hvilken honning bruger tænker sommerhonning, forårshonning eller lyng?