Hjemmelavet påskeæg – Ernæringsforbedret

Påskeæg - foto by samantha fotheringham

Ingen påske uden æg! Påskeægget er for de fleste en fast påsketradition som vi forbinder med hygge og forår. Som lille husker jeg glæden ved at få et påskeæg påskemorgen og nogle gange var der blevet gemt påskeæg ude i haven som ”påskeharen” havde gemt. I år glæder jeg mig til, at det er mig som skal lege påskehare, hvor jeg vil planlægge en påskejagt for min kærestes datter. De fleste påskeæg er lavet af chokolade og er ofte spækket med tomme kalorier fra sukker og fedt som ikke gavner kroppen. Jeg har derfor forsøgt at ernæringsforbedre påskeægget ved at anvende chokolade med min. 70% kakao, ren rå marcipan uden tilsat sukker og hjemmelavet ernæringsforbedret nougat. Det kræver lidt tid og forberedelse at lave påskeæggene men jeg lover dig det er ventetiden værd. Ernæringsmæssigt er påskeæggene rige på sundt fedt, protein, E-vitamin og antioxidanter.

Hjemmelavet påskeæg -Foto by Samantha Fotheringham

Påskeæg opskrift -Foto by Samantha Fotheringham

Påskeæg opskrift

Stk.:32

Tid: 1 time

Ingredienser:

  • 200 g min. 70% mørk chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan fra ISIS
  • 10g mandler
  • 50g hasselnødder
  • 50g tørret dadler
  • 1/2 spsk. kokosolie
  • 1/2 spsk. kakao

Fremgangsmåde:

Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 min til de er blevet mørke og gyldne.

Når hasselnødderne er ristet lade du dem køle af og så kan skallerne nemt nulres af.

Blend de afskallede hasselnødder i blender til det ligner smør.

Smelt kokos olien på en varm pande eller kort i micobølge ovnen.

Hæld den smeltet kokosolie over i blenderen sammen med 1/2 spsk. Kakao og 50 g tørret dadler.

Blend nu alle ingredienserne sammen til det er en tyg sammenhængende masse.

Find en passende form frem og beklæd den med bagepapir. Stil formen fryseren i 30 minutter. Når nougaten er færdig forsætter du med at forme påskeæggene.

Hak mandlerne groft.

Hak chokoladen og smelt den i et vandbad.

Skær marcipanen i 16 stykker og rul dem til kugler.

Skær nougaten i 16 små firkanter.

Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel.

Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg.

Overtræk hvert æg med chokolade, til påskeægget er helt dækket.

Læg de chokolade overtrukket æg på en plade med bagepapir.

Pynt æggene med groft hakket mandler.

Lad chokoladen stivne.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 473
  • Protein: 10,6g
  • Kulhydrat: 32,4g
  • Fedt: 32,1g

Energifordeling pr. 100g

energifordeling påskeæg