Hjemmetræning med xertube

xertube - Foto Samantha Fotheringham

Som kostvejleder hører jeg mange undskyldninger for, hvorfor mine klienter ikke får trænet. ”Min barnepige kunne ikke komme” eller ”fitness lukker tidligt”. Det er ikke brugbare undskyldninger for, ikke at få trænet kroppen igennem. Hvis du er forhindret i at komme i fitnesscenteret, så kan din dagligstue hurtigt laves om til dit helt eget personlige træningscenter. Det eneste som du skal bruge er en xertube. En xertube er en tykt og solid elastik med håndtag i begge ender. Indlægget vil føre til en produktanmeldelse af en xertube fra Abilica.

Mine erfaringer med xertube

I påsken er der en del helligdage, hvilket selvfølgelig medfølger at fitnesscenteret lukker tidligere end normalt. Men i en travl hverdag er det ikke altid, man registrerer sådanne ændringer. Det gjorde jeg i hvert fald ikke. Skærtorsdag havde jeg lavet en træningsaftale kl. 15 i fitness World, men det passede med, at da jeg ankom til centeret kl. 15 så var de ved at lukke. Øv tænkte jeg, men fik dog alligevel et lille smil på læben da jeg så, hvor mange mennesker, der ligesom mig måtte vende næsen hjemad forgæves uden træning. I sådan en situation er det nemt, at give op og bruge det som en undskyldning for, hvorfor vi ikke skal træne, men som jeg ser det har vi 2 valg. Enten kan vi vælge at smide håndklædet i ringen eller samle det op og bruge det til at tørre sveden af panden. Jeg valgte det sidste. Jeg cyklede hjem igen og fandt min xertube frem og kørte mit træningsprogram igennem med næsten de samme øvelser og gentagelser som jeg ville have lavet i fitnesscentret. På under en time havde jeg trænet hele min krop igennem og kunne gå direkte i bad. En xertube er et fantastisk redskab og er super enkelt og nemt at have med i tasken. Mine forældre bor ude på landet i Nordjylland hvor der er ikke et fitnesscenter i nærheden. Derfor pakker jeg min xertube når jeg skal besøge dem og kan hurtigt træne kroppen igennem selvom jeg ikke er hjemme eller i nærheden af et fitness center. Skal du overnatte på kontoret, eller skal du ud og rejse? Der er ingen undskyldninger for ikke at få trænet når du har din xertube med i tasken. Med en xertube er du heller ikke afhængig af at være et bestemt sted. Du kan vælge at lave dine øvelser i dagligstuen, i haven eller i en smuk park. Det er kun din fantasi som sætter grænser.

hjemmetræning

Træning derhjemme

hjemmetræning-1

Produktanmeldelse af xertube fra Abilica

Hvem drømmer ikke om at have sit eget helt personlige træningscenter med løbebånd, motionscykler og vægte? Jeg har i hvert fald ofte leget med tanken og siddet og dagdrømt om at indrette et helt værelse med træningsudstyr og motiverende plakater. Hvis det også er din drøm kan du finde et stort udvalg af maskiner her. Dog er det de færreste som har pladsen til at indrette sådan et træningslokale. Derfor var jeg også rigtig glad da Abilica kontaktede mig og spurgt om jeg kunne tænke mig at afprøve deres xertube. Det må jo være første skridt til mit eget træningscenter. Jeg er meget positiv over xertuben fra Abilica. Jeg har brugt den meget og som opvarmning har jeg cyklet, løbet eller gået en tur. Du kan også gå rundt i stuen eller haven imens du svinger med dine arme indtil du får sved på panden.

Alle xertubes er fremstillet i naturgummilatex og findes i 3 styrkeniveauer for nybegyndere, øvede og trænede. De findes i 2 forskellige længder, hvis du ligesom mig ikke er særlig høj og er under 170cm skal du vælge en xertube på 120 cm, er du lidt højere og over 170 cm skal du vælge en xertube på 140 cm. Xertubene kan godt se meget enkle ud og man kan godt betvivle om det bare er et fancy navn for et stykke gummi, men mine erfaringer med xertubene er at de har nogle stærke håndtag og en effektiv forstærkning på midten som giver en god støtte. Hvis du aldrig har brugt en xertube før kræver det lidt øvelse at lave øvelserne rigtigt, men hvis du har lidt erfaring med håndvægte så vil du hurtig for sans for øvelserne. Et stort plus er at der medfølger en træningsplanche, som tydelig illustrer øvelserne, du kan tage et smugkig her. Xertube er relevant for dig som har svært ved at finde tid i dagligdagen til at komme til træning, dig som synes det er flovt at træne foran andre mennesker eller dig som konstant er på farten og rejser meget.