Honningglaseret kylling med mandler


Honningglaseret kylling med mandler - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Der skal ikke meget til for at et stykke kyllingebryst bliver lækkert og velsmagende. Honningen giver kyllingen en dejlig sødme og mandlerne tilføjer en nøddeagtig smag. De grofthakket mandler giver sprødhed til kyllingen og spækket med sundt fedt, protein og antioxidanter. Hvis du ikke har mandler, kan du sagtens bruge andre nødder, som f.eks. hasselnødder og valnødder. Dog skal du tage højde for at kalorie indholdet i hasselnødder og valnødder er højre end i mandler. Honningglaseret kylling med mandler er meget nemt at tilberede og er klar i løbet af 25 minutter.

Kylling og ernæring

Jeg spiser ofte kylling, da det både er sundt, ernæringsmæssigt godt og billigt. Kylling er en SUPER kilde til protein og indeholder 20 g protein pr. 100 g. Spis kylling uden skind, da skindet indeholder meget usundt fedt, men hvis du spiser kyllingekød uden skind, så er kylling meget fedtfattigt. Kylling med skind indeholder 11,8 g fedt pr. 100 g. Kylling uden skind indeholder 5,7g fedt pr. 100 g. Kylling uden skind indeholder desuden 132 kalorier pr. 100 g. Udover et højt indhold af protein er kyllingekød rig på magnesium og selen.

Honningglaseret kylling med mandler - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Opskrift på honningglaseret kylling med mandler

Person: 4

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 4 spsk. flydende honning
  • 20 stk. mandler
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne fint

Tænd ovnen på 180 grader

Steg kylling på en pande til siderne er brunet

Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld honning hen over kyllingebrysterne

Drys med mandelstykker hen over kyllingebrysterne

Steg kyllingen færdig i ovnen i ca. 15 min.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 13 g
  • Protein: 17 g
  • kulhydrat: 11 g
  • Fedt: 3 g

Energifordeling pr. 100 g