Honningglaseret kylling med mandler
Der skal ikke meget til for at et stykke kyllingebryst bliver lækkert og velsmagende. Honningen giver kyllingen en dejlig sødme og mandlerne tilføjer en nøddeagtig smag. De grofthakket mandler giver sprødhed til kyllingen og spækket med sundt fedt, protein og antioxidanter. Hvis du ikke har mandler, kan du sagtens bruge andre nødder, som f.eks. hasselnødder og valnødder. Dog skal du tage højde for at kalorie indholdet i hasselnødder og valnødder er højre end i mandler. Honningglaseret kylling med mandler er meget nemt at tilberede og er klar i løbet af 25 minutter.
Kylling og ernæring
Jeg spiser ofte kylling, da det både er sundt, ernæringsmæssigt godt og billigt. Kylling er en SUPER kilde til protein og indeholder 20 g protein pr. 100 g. Spis kylling uden skind, da skindet indeholder meget usundt fedt, men hvis du spiser kyllingekød uden skind, så er kylling meget fedtfattigt. Kylling med skind indeholder 11,8 g fedt pr. 100 g. Kylling uden skind indeholder 5,7g fedt pr. 100 g. Kylling uden skind indeholder desuden 132 kalorier pr. 100 g. Udover et højt indhold af protein er kyllingekød rig på magnesium og selen.
Opskrift på honningglaseret kylling med mandler
Person: 4
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 4 stk. kyllingebryst
- 4 spsk. flydende honning
- 20 stk. mandler
- Salt og peber
- Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Hak mandlerne fint
Tænd ovnen på 180 grader
Steg kylling på en pande til siderne er brunet
Læg kyllingen i et ovnfast fad og hæld honning hen over kyllingebrysterne
Drys med mandelstykker hen over kyllingebrysterne
Steg kyllingen færdig i ovnen i ca. 15 min.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 13 g
- Protein: 17 g
- kulhydrat: 11 g
- Fedt: 3 g
maj 15, 2014 @ 13:58:10
Tak for en god opskrift Samantha.. Denne opskrift er virkelig let at tilberde og smager rigtigt godt 🙂 Manden og mig er enige om at vi skal lave honninglaseret kylling med mandler igen. Jeg spiste lidt ris og en tomatsalat dertil. Det rigtigt dejligt mad 🙂
Kh. Susanne Hansen
maj 19, 2014 @ 18:24:07
Hej Susanne
1000 tak for din søde besked her på bloggen 🙂 Det glæder mig at både du og manden kunne lide den honninglasseret kylling med mandler.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
maj 19, 2014 @ 18:59:29
Ser dælme godt ud ! 🙂 Jeg har godt nok lige spist en hakkebøf, men honningglaseret skal helt sikkert på menuen imorgen aften 🙂 Tak for mange gode opskrifte 🙂
Hilsen Poul
mar 22, 2017 @ 21:20:03
Super lækre, mums 🙂