Hotte wraps med kylling
Disse kyllingwraps med stærk krydret kylling og flødeost er fantastiske. Kombinationen af den stærke chili marinerede kylling og det syrlige fra flødeosten smager dejligt sammen. De er meget hurtige at lave og kræver ikke det store talent i et køkken. Wraps med kylling er skønne til aftensmad, til frokost eller i madpakken. På små 15 minutter har du lavet et super handy måltid, som er nemt, at have med på farten, når du skal på arbejde, i skole, i parken eller til stranden. Jeg har lavet mine wraps med rugtortillas. Rugtortillaen smager rigtigt godt og indeholder 7g kostfiber pr. 100g. Hvis du har en rest kylling tilbage fra gårsdagens aftensmad, kan du også bruge det, på den måde undgår du også madspild.
Madspild
Den globale opvarmning er et meget omdiskuteret emne i dag. Vidste du, at vi i Danmark har et årligt madspild på 540.000 ton spiselige fødevare. Hvor 303.000 ton kasseres i fødevaresektoren og 237.000 kasseres fra den danske husholdning. Det menes at vi smider mad ud for mindst 8,4 mio. kr. hvert år. Jeg synes personligt det er helt vildt! Jeg ved godt at 200g kylling ikke gør den store forskel i verden. Men, hvis vi fælles står sammen, hvor vi tænker over madspild og vores miljø i vores dagligdag, kan vi både spare penge på hjemmefronten og sammen mindske CO2-udslippet og dermed den globale opvarmning! Tænk over det, næste gang du smider spiselig mad ud.
Opskrift på kyllingewraps
Person: 2
Tid: 15 minutter
Ingredienser:
- 4 stk. fuldkorn tortilla
- 2 tomater
- 1 hjertesalat
- ½ løg
- 100g agurk
- 50g smøreost light
- 400g kylling
- Chiliflager
- Tabasco
- Salt, peber
- Oliven olie til stegning
Fremgangsmåde:
Skær kyllingen ud og mariner det med chili og tabasco.
Steg kyllingen på en pande.
Vask og skær grønsagerne.
Lun tortillaerne og smør dem bagefter med smøreost.
Fordel salat i midten af tortillaen og læg kylling oven på.
Fold nu siderne på den brede side. Begynd derefter at rulle tortillaen sammen og klem den godt sammen, gør det samme ved de andre.
Slut af med at skære tortillaen over på skrå.
Næringsindhold pr. 100g
- kalorier: 100
- protein: 10g
- kulhydrat:9g
- fedt: 2g
maj 23, 2014 @ 07:57:33
Smukke billeder 🙂 Tak for inspiration til dagen frokost. Jeg glæder mig til at sætte mine tænder i de lækre wraps med kylling
aug 31, 2014 @ 13:15:27
Mange tak Sanne 🙂 Håber du synes det smagte godt 🙂
aug 31, 2014 @ 12:56:39
Hej Samantha. Opskriften ser virkelig lækker ud, men jeg er ikke så meget for smøreost, så jeg tænkte på, om man evt. kunne smøre et tyndt lag skyr på eller om det går brødet for fugtig. Mvh, Tina 🙂
aug 31, 2014 @ 13:14:27
Hej Tina
Mange tak 🙂
Det kan du helt sikkert godt og du kan evt. blande lidt kydreurter i din skyr 🙂 Lad mig høre, hvordan det går med din nye version af opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha