Hotte wraps med kylling

Hotte-kyllingewraps Foto Samantha Fotheringham

Disse kyllingwraps med stærk krydret kylling og flødeost er fantastiske. Kombinationen af den stærke chili marinerede kylling og det syrlige fra flødeosten smager dejligt sammen. De er meget hurtige at lave og kræver ikke det store talent i et køkken. Wraps med kylling er skønne til aftensmad, til frokost eller i madpakken. På små 15 minutter har du lavet et super handy måltid, som er nemt, at have med på farten, når du skal på arbejde, i skole, i parken eller til stranden. Jeg har lavet mine wraps med rugtortillas. Rugtortillaen smager rigtigt godt og indeholder 7g kostfiber pr. 100g. Hvis du har en rest kylling tilbage fra gårsdagens aftensmad, kan du også bruge det, på den måde undgår du også madspild.

Madspild

Den globale opvarmning er et meget omdiskuteret emne i dag. Vidste du, at vi i Danmark har et årligt madspild på 540.000 ton spiselige fødevare. Hvor 303.000 ton kasseres i fødevaresektoren og 237.000 kasseres fra den danske husholdning. Det menes at vi smider mad ud for mindst 8,4 mio. kr. hvert år. Jeg synes personligt det er helt vildt! Jeg ved godt at 200g kylling ikke gør den store forskel i verden. Men, hvis vi fælles står sammen, hvor vi tænker over madspild og vores miljø i vores dagligdag, kan vi både spare penge på hjemmefronten og sammen mindske CO2-udslippet og dermed den globale opvarmning! Tænk over det, næste gang du smider spiselig mad ud.

Hotte-kyllingewraps - foto og foodstyling Samantha fotheringham

Hotte kyllingewraps - foto og foodstyling Samantha Fotheringham

Opskrift på kyllingewraps

Person: 2

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 4 stk. fuldkorn tortilla
  • 2 tomater
  • 1 hjertesalat
  • ½ løg
  • 100g agurk
  • 50g smøreost light
  • 400g kylling
  • Chiliflager
  • Tabasco
  • Salt, peber
  • Oliven olie til stegning

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen ud og mariner det med chili og tabasco.

Steg kyllingen på en pande.

Vask og skær grønsagerne.

Lun tortillaerne og smør dem bagefter med smøreost.

Fordel salat i midten af tortillaen og læg kylling oven på.

Fold nu siderne på den brede side. Begynd derefter at rulle tortillaen sammen og klem den godt sammen, gør det samme ved de andre.

Slut af med at skære tortillaen over på skrå.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 100
  • protein: 10g
  • kulhydrat:9g
  • fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g