Humus

Humus- Foto Samantha Fotheringham

Der er efterhånden en hel del forskellige, dip, pestos, mayonnaiser og tapenader på bloggen, men en opskrift jeg endnu ikke har delt er min udgave af humus med kikærter. Humus smager super lækkert, som dip til grøntsags stænger eller til kød. Du kan også vælge at bruge humus i stedet for smør på din rugbrødsmad under et stykke fedtfattig kødpålæg eller i din sandwich. Selvom humus er en sund dip, er det også en dip, som er rig på kalorier. Olivenolie indeholder store mængder sundt fedt, så selvom humus er en sundere løsning end smør er det stadig noget du ikke skal spise for meget af, hvis du gerne vil tabe dig. Humus har en lækker cremet konsistens, med en lettere krydret smag af hvidløg, cayennepeber og spidskommen.

Humus opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift humus - Foto Samantha Fotheringham

Humus opskrift

Person: 4

Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 4 fed marineret hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. cayennepeber
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Find din blender frem

Put alle ingredienserne i din blender

Start med at hælde halvdelen af olivenolien i din blender og forsæt med at hælde olivenolie i til du har en ensartet og blød cremet masse.

Smag din humus til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 273
  • Protein: 3 g
  • Kulhydrat: 8g
  • Fedt: 25g
  • Heraf mættet fedt: 3g

Energifordeling pr. 100g

Humus - Samantha Fotheringham