Hvidkålssalat med ingefær og chili

Hvidkålssalat-Foto Samantha Fotheringham

Denne hvidkålssalat er rigtig lækker, den har en sød og frisk smag, som sammen med den bitre kål danner en symfoni af smagsindtryk. Salaten er meget nem at tilberede og kræver kun små 15 minutter i køkkenet. For at give salaten et flot farvespil har jeg snittet lidt rød peberfrugt i små tern, men det er ikke nødvendigt og kan sagtens undlades. Som navnet antyder, er salatens primære indhold hvidkål, som er en grov grøntsag.

Hvidkål indeholder 2-3 gram kostfibre som er gavnligt for fordøjelsen og giver en god mæthedsfornemmelse. Dertil er hvidkål rig på B-vitaminet folat, C-vitamin, kalium og magnesium. I stedet for hvidkål kan du også anvende spidskål og rødkål. Servér salaten som tilbehør til en tung gryderet, stegt kylling, laks eller fiskefrikadeller.

Hvidkålssalat opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Hvidkålssalat med chili og ingefær - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på hvidkålssalt med ingefær og chili

Person: 2

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 250g hvidkål, skåret i tynde strimler
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. finthakket chili
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. vand
  • Saft og skal fra en 1 lime
  • 100 g rød peberfrugt ( kan undlades)
  • Salt / peber

Fremgangsmåde:

Snit hvidkålen i tynde strimler

Riv lime skal og ingefær på et rivejern

Hak chili fint

Pres saften fra limen over i en skål og bland det med honning

Bland derefter limeskal, ingefær,chili og vand i saften. Rør dressingen godt sammen og fordel den henover hvidkålen. Drys evt. med lidt ekstra revet limeskal inden servering.

 

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 67
  • Protein:1,1g
  • Kulhydrat: 14,1g
  • Fedt: 0,2g

Energifordeling pr. 100g

Hvidkålssalat med ingefær og chili