Jordbær med ristet rugbrødstopping

Jordbær med ristet rugbrødstopping  Foto Marie Knap - Foodstyling Samantha Fotheringham

Med en meget stor kærlighed til god mad, kan jeg varmt anbefale jordbær med ristet rugbrødstopping. Det er en perfekt kombination af cremet skyr, ristet rugbrød, knasende mandler og friske søde jordbær. Spis det til morgenmad, som et lækkert mellemmåltid eller en sund dessert. Det tager kun små 10 minutter at bikse sammen og er meget nemt at tilberede. Ernæringsmæssigt er jordbær med ristet rugbrødstopping til en guldmedalje. Højt indhold af Protein, fedtfattig og rig på kostfibre. Dertil er jordbær en god kilde til A-vitamin, E-vitamin, B-vitaminet folat og mineralet kalium. Husk sund mad er ikke lig med kedelig mad, men kan sagtens være appetitligt og velsmagende.

Jordbær dessert - Foto Samantha Fotheringham

Dessert opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på jordbær med ristet rugbrødstopping

Person: 2

Tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 20g mandler
  • 4- 6 jordbær skåret i kvarte
  • 250g skyr
  • Kornene fra en ½ vanilje stang
  • 1 tsk. perfekt sød, sødemiddel
  • 2 tsk. sukker
  • Lidt mynte til pynt

Fremgangsmåde

Start med at hakke mandlerne groft og smuldre rugbrødet.

Rist rugbrød og mandler på en tør og varm pande i ca. 5 minutter.

Hæld rugbrødstoppingen over i en skål og bland det med 2 tsk. sukker.

Bland 250g skyr med 1 tsk. perfekt sød og vaniljekornene sammen.

Find 2 glas frem.

Hæld skyr i bunden af de 2 glas og top dem med rugbrødstoppingen. Til sidst fordeler du de friske jordbær og pynter med lidt frisk mynte.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 116
  • Protein: 9,6g
  • Kulhydrat: 12,5g
  • Fedt: 2,4g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling til Jordbær med rugbrødstopping Samantha Fotheringham