Julesalat med glaseret serrano skinke og æble

Julesalat-Foto by Samantha Fotheringham

Julen er en skøn tid, lige så skøn som denne smukke og meget velsmagende salat med serrano skinke, julesalat, timian og æbletern. Salaten har en skøn kombination af noget sødt, bitter, syrligt og salte. Salaten tager kun små 20 minutter at bikse sammen og passer godt sammen med kylling, and og oksekød. Ideen til opskriften kommer fra madmagasinet ”Spis Bedre”, men som altid så har jeg givet salaten mit eget præg.

Julesalat opskrift - Foto by Samantha Fotheringham

Opskrift julesalat - Foto by Samantha Fotheringham

Opskrift på julesalat med glaseret serrano skinke og æble

Ingredienser:

  • 50g Serrano skinke
  • 2 julesalat
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. frisk timian
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 røde æbler
  • 2 spsk. ahornsirup
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Vask æblerne og skær dem i små tern.

Vask julesalaten, skær bunden af og tag de yderste blade af.

Halverer julesalaten på langs og drys med timian på skærefladen.

Varm en pande op og hæld olie på.

Steg julesalaten med skærefladen ned af i ca. 5 minutter. Vend derefter julesalaten, dryp med citronsaft og steg julesalaten i yderligere 5 minutter. Sæt julesalaten til side, og hold dem varme ved at lægge stanniol henover.

Steg serrano skinken sprødt. Når serrano skinken er sprød tilsættes ahornsirup og æbletern.

Glasere et kort øjeblik i ahornsirup ved høj varme.

Anret julesalaten med glaseret serrano skinke, æbletern og friske timiankviste. Drys med salt og peber og servér salaten.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 115
  • Protein: 3,6g
  • Kulhydrat: 10,7g
  • Fedt:6,2g

Energifordeling pr. 100g

energifordeling julesalat