Krydret oksekød på grillspyd

Retter-med-hakket-oksekød by Samantha Fotheringham

Sommeren er over os og grillen kalder på os med lune sommeraftner. En af mine yndlings grillretter er disse krydrede og lækre oksekødsspyd som sammen med en salat er et sundt aftensmåltid. De krydrede oksekødsspyd er nemme at lave og kræver ikke det store talent i et køkken. Hvis du foretrækker andre grøntsager eller krydderier kan du sagtens skifte dem ud med dem du bedst kan lide. Du kan også erstatte oksekødet med andet kød som f.eks. hakket kyllingekød. Som du kan læse er mulighederne mange, dog foretrækker jeg denne kombination med oksekød, persille, rød peber og hvidløg. Som tilbehør har jeg lavet grillet rodfrugter, pesto, guacamole og en tomatsalat.

Retter med hakket oksekød - Foto Samantha Fotheringham

Opskrifter med hakket oksekød - Foto Samantha Fotheringham

Oksekødsspyd opskirft

Person: 4

Tid: 20 minutter + 30 minutter på køl

Ingredienser:

  • 500g magret oksekød (3-7 %)
  • 1 rødløg
  • 1 æg
  • 3 spsk. havregryn
  • 1 dl. friskhakket persille
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. rød pesto
  • ½ tsk. paprika
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Læg 12 grillspyd i vand

Hak rødløg og peberfrugt fint

Pres eller riv hvidløg

Find en skål frem og rør kødet med lidt salt.

Tilsæt lidt peber, paprika, havregryn, æg, persille, hakket rødløg, peberfrugt, rød pesto og hvidløg til farsen.

Bland det hele godt sammen. Farsen har godt af at stå i køleskabet i ca. 30. minutter.

Del farsen i 12 lige store klumper og form hver af dem omkring et spyd.

Steg dem på en varm pande i lidt olie eller på grillen.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 133
  • Protein: 17g
  • Kulhydrat: 3,2g
  • Fedt: 5,7g